Endonezya'da deprem: En az 162 kişi öldü

Endonezya'da deprem: En az 162 kişi öldü

Endonezya'nın Cava adasında bugün meydana gelen depremde 162'den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı bildiriliyor.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) verilerine göre adanın batısındaki Cianjur bölgesinde gerçekleşen 5,6 büyüklüğündeki deprem yüzeye yakın bir mesafede, 10 kilometrede gerçekleşti.

Batı Cava Valisi Rıdvan Kamil, 162 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. 100 kilometre uzaklıkta başkent Cakarta'da da hissedilen depremde gökdelenlerde ve ofis binalarındaki insanlar tahliye edildi.

Yetkililer olası artçı sarsıntılar konusunda uyarıda bulundu ve ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Depremin gerçekleştiği bölgede nüfusun yoğun ve binaların yapısal olarak zayıf olduğuna ve ayrıca heyelanların sık yaşandığına dikkat çekildi.

Yerel basındaki haberlere göre Cianjur bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Enkazın altında kalan bir kadın ile bebeğinin kurtartıldığı aktarılıyor.

Endonezya haber kanalı Kompas TV'ye konuşan Cianjur bölge yetkilisi Herman Suherman, 700 kişinin yaralandığını söyledi. AFP Haber Ajansı'na göre Suherman, "Ambulanslar köylerden hastaneye gelmeye devam ediyor. Köylerde henüz kurtartılamayan çok sayıda aile var" dedi.

Kaynak: BBC Türkçe

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.