Ensar el İslam Irak'ta Haşdi Şabi güçlerine saldırı düzenledi

Ensar el İslam Irak'ta Haşdi Şabi güçlerine saldırı düzenledi

Irak merkezli cihat yanlısı Ensar el İslam grubu, Irak'ın Diyala ilinde Haşdi Şabi güçlerine saldırı düzenledi.

Irak merkezli cihat yanlısı Ensar el İslam grubu, Irak'ın Diyala ilinde Haşdi Şabi güçlerine saldırı düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Irak'ın doğu kesiminde yer alan Diyala ilinde, İran destekli Şii Haşdi Şabi milisleri bombalı saldırıyla hedef alındı.

Diyala ilinin Celula yerleşimi yakınlarında düzenlenen saldırıda Haşdi Şabi mensubu bir milis ölürken biri de yaralandı.

Saldırıyı "Ensar el İslam Cemaati" üstlendi.

Ensar el İslam'a bağlı medya kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre, 29 Ekim günü Celula yakınlarında iki bombayla yapılan saldırıda "Sünni halka eziyet eden Haşdi Şabi milislerinin" hedef alındığı ifade edildi.

Saldırıda Mikdad Adnan Hanzal isimli milisin öldüğü, Abbas Fadıl isimli milisin de yaralandığı aktarıldı.

29 Ekim'de düzenlenen saldırı, Ensar el İslam'ın uzun süre sonra Irak'ta düzenlediği ilk saldırı niteliğinde.

Ensar el İslam

Büyük çoğunluğu Kürtlerden oluşan "Ensar el İslam" isimli grup, 90'lı yıllarda Kuzey Irak'ta kuruldu. Irak'ın en eski cihat yanlısı grubu olarak bilinen Ensar el İslam, ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgali sırasında düzenlediği saldırılarla ismini duyurdu.

Ülkedeki ABD kuvvetlerine karşı etkili direniş gösteren grup, aradan geçen yıllar içerisinde birkaç kez isim değişikliğine gitti. Uzun süre boyunca Irak'ta IŞİD'in baskısına maruz kalan Ensar el İslam, Suriye'de iç savaşın başlamasının ardından sınırın diğer tarafına geçerek Esed karşıtı silahlı mücadeleye katıldı. 

Bu yılların ardından grup Irak'ta etkinliğini yitirmişti.

Grup daha önce de birçok kez Lazkiye ve Hama kırsalındaki bölgelerde Rusya ve İran destekli koalisyona bağlı güçlere yönelik sızma ve taarruz temelli saldırılar gerçekleştirdi.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.