Erbil'de üç Türk diplomat silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Erbil'de üç Türk diplomat silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Irak'ta bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğunda çalışan 3 kişi hayatını kaybetti.

Irak'ın Erbil şehrinde güvenlik görevlileri, en az üç Türk diplomatın öldürüldüğünü açıkladı. Reuters'a konuşan kaynaklar, silahlı kişilerin diplomatları bir restoranda yemek yerken hedef aldığını belirtti.

Anadolu Ajansı (AA) ise saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda çalışan bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. AA'nın elde ettiği bilgilere göre, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomatlar, yemek yemek için gittikleri Erbil Başkonsolosluğu’na yaklaşık 7 km mesafede bulunan Huqqabaz restoranda adlı silahlı saldırıya uğradı.

Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı.

Irak Devlet televizyonu ise ölenlerden birisinin muavin konsolos olduğunu söyledi.

AFP haber ajansı da bir polis görevlisine dayanarak saldırıda birisi muavin konsolos üç kişinin öldürüldüğünü belirtti.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.