"Erdoğan ABD gezisini iptal edebilir"

"Erdoğan ABD gezisini iptal edebilir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisini, 'Ermeni soykırımı' tasarısı nedeniyle iptal edebileceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Kasım'da yapılması planlanan ABD gezisini, Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen 'Ermeni soykırımı' iddiaları nedeniyle iptal edebileceği belirtildi.

Reuters haber ajansına konuşan isminin açıklanmasını istemeyen üç Türk yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Temsilciler Meclisi'nin kararına tepki olarak Trump'ın davetini geri çevirebileceğini aktardı.

Erdoğan'ın gezisine ilişkin henüz son kararın verilmediğini belirten Türk yetkililer, Temsilciler Meclisi'nin kararının ziyareti gölgelediğini ve gezinin şimdilik 'beklemede' olduğunu söyledi. Yetkililer ayrıca, Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyon ve Ankara'nın S-400 alımı nedeniyle ABD Kongresindeki 'öfkeye' rağmen Trump ile Erdoğan ilişkilerinin güçlü olduğunu dile getirdi.

ABD Temsilciler Meclisi Ermeni soykırımı iddialarını resmen tanıyan bir karar tasarısını kabul etmiş, tasarı 11'e karşı 405 oyla Temsilciler Meclisi'inden geçmişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.