Erdoğan: ABD'nin silah yardımı YPG'ye, PKK'ya geliyor

Erdoğan: ABD'nin silah yardımı YPG'ye, PKK'ya geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Türkiye'nin yakaladığı YPG/PKK mensuplarında ABD'ye ait silahlar bulunduğunu' belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(Amerika'nın silah yardımı) Kime geliyor? Bunlar YPG'ye, PKK'ya geliyor. Yakalandıkları zaman bir de bakıyoruz Amerika'nın silahları. Kimde bu? Terör örgütlerinde." dedi.

Cumhurbaşkanı sözlerine "Ama bunları terör örgütü olarak şu anda hala Amerika kabullenemedi. Bizim sıkıntımız burada." şeklinde devam etti. Erdoğan "PYD/YPG'nin, PKK terör örgütünün bir kolu olduğu en güncel ABD istihbarat raporlarında" kayda geçtiğini dile getirdi.

"Suriye'de sorumluluğu devralmaya hazırız"

Cumhurbaşkanı "(Suriye'de) Türkiye, ABD'nin çekileceği alanlarda terörle mücadele sorumluluğunu devralmaya hazırdır" şeklinde konuştu.

Erdoğan "Türkiye olarak müttefiklerimizden sadece lojistik destek alarak güvenli bölgeyi kuracak, ortak menfaatlerimiz doğrultusunda yönetecek her türlü imkana sahibiz." dedi.

"Güvenli bölgelerde konteyner kentler kuralım"

Cumhurbaşkanı, Suriye'de insani yardım konusuna da değindi. Erdoğan Suriye'de kurulacak güvenli bölgelerde "konteyner kentler" oluşturulabileceğini söyledi. Erdoğan, "Şu anda DEAŞ saldırılarından, PKK/PYD zulmünden kaçan Kürt kardeşlerimiz sadece ve sadece Türkiye'ye sığınıyor." dedi.

Erdoğan, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi konusu ile ilgili ise "ABD makamlarının gerekli adımları bir an önce atmalarını" beklediğini belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.