Erdoğan: Birleşmiş Milletler'den adalet diye bir şey beklemeyin

Erdoğan: Birleşmiş Milletler'den adalet diye bir şey beklemeyin

TÜBİTAK ve TÜBA ödül töreninde konuşan Erdoğan, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde de Birleşmiş Milletler'de de adalet diye bir şey beklemeyin, aramayın, yok böyle bir şey." dedi.

TÜBİTAK ve TÜBA ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şu şekilde:

"Birleşmiş Milletler'den adalet diye bir şey beklemeyin"

- "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde de Birleşmiş Milletler'de de adalet diye bir şey beklemeyin, aramayın, yok böyle bir şey. Müslümanlara ne kendi gelecekleri, ne de insanlığın ortak meseleleri hakkında söz söyleme hakkı tanınmamıştır. 1,7 milyar nüfusa sahip İslam dünyasının, BM Güvenlik Konseyinde bir tane bile daimi üyesinin bulunmaması işte bu çarpıklığın bir sonucudur. Onun için 'Dünya 5'ten büyüktür' diyorum."

- "Öğrencilerin yetişmesiyle değil de başörtüsüyle, sakalla, kıyafetle uğraşan bir üniversitenin ne ülkeye ne de millete bir faydası olur. Uzun yıllar öğrenci olaylarıyla, yasaklarla, ikna odalarıyla, kimi örgütlerin baskılarıyla anılan üniversiteler artık tarih oldu. Atılan adımlar sayesinde üniversitelerimiz, gerçek anlamda bilim ve akademik çalışma yapabilecekleri imkanlara kavuştu."

- "Artık fiziki güvenliğinizi siber güvenlikle, yapay zeka ile tahkim etmiyorsanız kendi kendinizi kandırıyorsunuz demektir. Siber saldırılar ve açıklar devletin güvenliği ile kişi mahremiyetini ihlal en büyük tehditlerdir."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.