Erdoğan açıkladı: Elektrik ve doğalgazda yüzde 10 indirim

Erdoğan açıkladı: Elektrik ve doğalgazda yüzde 10 indirim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Yılbaşından itibaren, elektrik ve doğalgazda yüzde 10'luk indirime gidildiğini' duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, AK Parti Grubu'nda yaptığı konuşmasında, enerji kullanımında yüzde 10'luk bir indirime gidileceğini açıkladı.

Erdoğan "Yılbaşından itibaren, bunu elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Aynı şekilde konutlarda ve KOBİ'ler ile ticarethanelerde kullanılan doğalgazda, yüzde 10'luk indirime gidiyoruz." dedi.

Grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bütçesi Meclis'te kabul edildi. 2019 senesini en başarılı, en iyi şekilde değerlendirmemize imkan sağlayan bir bütçe hazırladığımıza inanıyorum. Bütçemizi en iyi şekilde kullanarak Türkiye'yi şahlandırmaya devam edeceğiz. 

- 2019 yılı bütçe giderlerimizi 961 milyar lira, faiz hariç olarak da 843 milyar lira olarak planladığımızı görüyorum. 2019 yılı için bütçe gelirlerini 880,4 milyar, bütçe açığını 80,6 milyar lira, faiz dışı fazla 37 milyar lira olarak görüyoruz. Bütçe disiplini her zamanki gibi önceliğimiz olmayı sürdürüyor. Vergileri yine milletimize sunmayı esas alıyoruz.

- Topladığımız her 100 liralık verginin 86 lirasını faiz giderlerine ayırıyorduk. Bu oran yüzde 10'a geriledi. Bütçemizin 10 lirasını faize kalanını milletimize harcıyoruz.

- Hızlı bir toparlanma sürecindeyiz. Döviz kuru Ağustos'a göre yüzde 18 değerlendi.

- İhracat yüzümüzü güldürüyor. Yıl sonu 170 milyar dolar rakamını göreceğiz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.