Erdoğan: Hiç kimse ülkemize demokrasi dersi veremez

Erdoğan: Hiç kimse ülkemize demokrasi dersi veremez

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 70. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Avrupa ve Amerika'nın medeniyet makyajı aktı" ifadelerini kullandı.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 70. Yıldönümü nedeniyle Adalet ve Kalkınma Partisi genel merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İktidarının, modern çağın en uygun adımlarını atarak hiç kimsenin kökeninden, inancından, meşrebinden, kıyafetinden, düşüncesinden, ibadetinden, dolayı horlanmadığı, ötekileştirilmediği bir Türkiye’yi oluşturduğunu" belirtti.

"Avrupa ve Amerika'nın medeniyet makyajı aktı"

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin önce statükonun temsilcilerinin ardından terör örgütlerinin ve darbecilerin saldırılarına maruz kaldığını belirten Erdoğan, Türkiye’nin tüm bu süreçte insan hakları, özgürlükler ve demokrasi açısından alnın akıyla çıktığına dikkat çekti.

Erdoğan, “Artık hiç kimse ülkemize demokrasi, insan hakları, özgürlükler dersi vermeye kalkamaz. Bundan sonra demokrasi ve insan hakları denilince sorun aranacak yer, asla Türkiye değildir. Her iki hususta da bakılacak yer, Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de, Libya’da insanlığı yıkıntılar altında bırakanlardır. Bakılacak yer, Afrika’nın her köşesinde insanlığı açlığın ve susuzluğun pençesine terk edenlerdir. Hiçbir fiyakalı söz, hiçbir parıltılı söylem, Batı’nın insan hakları ve özgürlükler konusundaki ikiyüzlülüğünü gizleyemez. Avrupa ve Amerika için söylenecek söz, medeniyet makyajının aktığı ve altındaki gerçek yüzlerin ortaya çıkmaya başladığıdır” dedi.

Erdoğan'dan Fransa olaylarına ilişkin medya açıklaması: Gezi'de vardınız, Fransa'da yoksunuz

Erdoğan, 2013 yılında Türkiye’de yaygınlaşan Gezi Eylemleri’ne büyük ilgi gösteren dünya medyasının Sarı Yelekliler’in yaklaşık bir ay önce Paris’te başlattığı sonrasında Fransa kentlerine ve bazı Avrupa ülkelerine yayılan eylemleri gazete manşetlerine ve televizyon programlarına taşımadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı, “Gezi eylemlerinde insan hakları savunuculuğuna soyunanlar, Paris’te yaşananlar karşısında kör, sağır ve dilsiz hale geldi. Dünyadaki hiçbir yazılı ve görsel medyada Fransa’daki hadiseleri izlemedik, Hollanda’yı izlemedik, Brüksel’i izlemedik. Neredesiniz? Ama Gezi eylemleri için dünyayı ayağa kaldırdınız. Niye? Burası Türkiye olduğu için mi? Hadi şimdi de aynı şekilde anlatın, yayınlayın; yayınlamadılar. Niye? Dürüst değiller, samimi değiller” dedi.

Adalet Bakanı’ndan Dünya İnsan Hakları Günü yorumu, “Olmayan şeyi nasıl kutlayacaksınız”

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’yle ilgili değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül "dünyada insan haklarının metinlerde kaldığını" belirtti.

Adalet Bakanı, “Olmayan şeyi nesini kutlayacaksınız? Dünyada metinler çok iyi, BM’nin İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, söze geldiğinde birçok yerde hep ifadeler kullanılır ama bir Akdeniz sahillerine vuran Aylan bebeğin acısı hiç kimseye tesir etmedi. Hiç kimse ‘bu bir insan hakları katliamıdır’ diye sesini çıkarmadı" diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.