Erdoğan: Ekonomik sıkıntıları çok yakından takip ediyoruz

Erdoğan: Ekonomik sıkıntıları çok yakından takip ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen ve yaklaşık 3,5 saat süren Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kocaeli Derince Limanı mevkiinde meydana gelen patlama nedeniyle yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemiz için eser ve hizmet üretmeyi sürdürüyoruz.

Milletimize hizmetten başka hiçbir gaye gütmedik. Menzile kilitlenmiş ok misali gözümüzü ufuktan bir an olsun ayırmadık.

Ülkemizin önündeki tarihi fırsat penceresini değerlendirmekte kararlıyız. Türkiye, asırlar sonra küresel sistemin en üst ligine yükselme imkanı elde etmiştir.

Türkiye olarak ne zaman atağa kalksak hemen milli birliğimize kast edildiğini görüyoruz. Son yıllarda bunun sayısız örneğini hep birlikte yaşadık. Gezi olaylarından 15 Temmuz ihanetine kadar nice saldırıyı akamete uğrattık.

"Siz kaç zeytin ağacı diktiniz?"

Kemerköy'deki termik santral çalışmalar sürürken bu santral ekonomiye 1 milyar dolar katkı sağlıyor. Ana muhalefet genel başkanına sesleniyorum. Muğla Belediyesi sizin yönetiminizde. Soruyorum bugüne kadar ne kadar ağaç diktiniz? Kaç zeytin ağacı diktiniz? "Bir tane diktik" diyemezler. Biz AK Parti olarak geldiğimizden bu yana milyarları aşan dikimler yaptık. Son 21 yılda Türkiye toplam 6 milyar 572 milyon fidanı toprakla buluşturarak, bu alanda kırılması zor bir rekora imza attık.

Geçici veya dönemsel sıkıntıların yol açtığı parçalı bulutlu havalara güvenerek fitne yelkenlerini şişirmek isteyenler yine hüsrana uğrayacaklar.

"Türkiye'nin en büyük talihsizliği bu muhalefet"

Özellikle buradan bir kez daha sesleniyorum. Başaramadınız, başaramayacaksınız. Geçici veya dönemsel sıkıntıların yol açtığı parçalı bulutlu havalara güvenerek, fitne yelkenlerini şişirmek isteyenler yine hüsrana uğrayacaklardır. Hiçbir program ortaya koymadan sadece insanlarımızın dertlerini istismar ederek, rüyalara dalanlar kabusla uyanmaya mahkumdur.

Seçimlerin üzerinden 72 gün geçmesine rağmen muhalefet sandıkta tescil eden iradeyi kabul etmiyor. Her gün yeni bir aday çıkıyor. Vergi uzmanı oldukları için matematiği çok iyi olduğu için 39 tane vekili o yavrucaklara verdikleri için eyvah yalnız kaldık diyorlar. Türkiye'nin en büyük talihsizliği, iş bilmez muhalefete sahip olmasıdır. Biz bugünkü sorunlara çözecek yarınlarımızı daha güçlü hale getirecek projeler için koşuştururken, kendi siyasi hırslarını düşünenler unutulmayacaktır.

"Ekonomik sıkıntıları çok yakından takip ediyoruz"

Ekonomik zorlukları gözardı etmiyoruz. Sokakta, pazarda, çarşıda yaşanan sıkıntıları çok yakından takip ediyoruz. Biz başkaları gibi şikayetleri karşısında millete parmak sallayanlardan, bireylere hakaret edenlerden asla olmadık. Bizim görevimiz milletimizin sesine kulak tıkamak değildir. Yatırıma, istihdama öncelik vererek Türkiye'yi geliştirdik güçlendirdik. Sadece önceki yılların birikimi olan temel kalkınma ve demokrasi eksiklerini gidermekle kalmadık. Vatandaşlarımızın tamamına eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye her alanda refahlarını yükseltecek bir altyapı kurduk.

Hepimizi yasa boğan 6 Şubat depremlerinin izlerini silmek için 680 bin yeni konut inşa etmek üzere kolları sıvarken ülke genelinde depreme hazırlık amacıyla 6,5 milyon konutu daha dönüştürmeyi hedefliyoruz. Deprem bölgesinin yeniden imarını hızlandıracak Yerinde Dönüşüm projemiz milletimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Başvuru 160 bini aşmıştır. Enerjiden tarım ve sanayiye her alanda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerin örneklerini saatlerce saymak mümkündür.

Zamanında yüzde 6'lara biz düşürdük, yine biz indireceğiz. Ödün vermediğimiz iki husus istihdam ve büyümedir. Son 21 yılın enflasyon ortalaması yüzde 15'in altındadır.

"Milletime sesleniyorum"

Biraz hasbihal edelim. Ülkesinin kalkınması için emek veren herkese sesleniyorum. İnsanlar gibi devletlerin de hayatlarında dalgalanmalar olabilir. İçerde yaşadığımız badireler ve küresel sorunların açtığı sıkıntılar gelip geçicidir. Türkiye'nin potansiyeli geçmişle mukayese edemeyecek kadar büyüktür.

Bu kritik dönemde hep birlikte yapmamız gereken şey milletin ortak geleceğini, çocuklarımızın geleceğini küçük menfaatlerimizin önüne koymaktır. Deprem bölgesi için 104 milyar dolara mı ihtiyaç var? Bu dediğimiz şekilde hareket edersek o parayı yeniden milli ekonomimize kazandırırız. Kurumlarımızın çalışmalarında sistemin işleyişinde hala eksikler mi var? İki elin parmakları gibi kenetlenirsek hepsini tamamladığımızı görürüz.

Milletimiz bu başarı hikayesini sadece son bir asırda bile defalarca yazdı. Çanakkale'de yazdı Milli Mücadele'de yazdı. Kıbrıs'taki soydaşlarını zulme terk etmeyerek yazdı. Gabar'da yazdı, Tendürek'te yazdı ve bütün bu destanları yazarken terör örgütlerini inlerinde işini bitirdi. Son 21 yılda verdiğimiz her mücadelede yanımızda yer alarak yazdı. Milletimiz bu başarı hikayesini kritik bir dönemde yine bizi destekleyerek yazıyor. Zaman yorulsa da bizim ülkemize ve milletimize olan hizmet aşkına yandığımız gönül asla yorulmaz. Daha kendine başında bulunduğu yapıya bir hayrı dokunmayanların bu gönül sadasını, bu hizmet aşkını anlaması mümkün değildir. Bunların kulakları Batılı efendilerin fısıltıları dışında her söze kapalıdır. Biz hep sözümüzü milletimize söylüyor, derdimizi insanımıza döküyoruz.

Her bir vatandaşımıza bugüne kadar gösterdiği sabrı, vefası için şahsım milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu tarihi dönemeci de başarıyla tamamladıktan sonra Türkiye Yüzyılı'nın basamaklarını beraberce çıkmaya devam edeceğiz.

Türkiye'nin hedeflerini ve potansiyelinin büyüklüğünden bahsederken demogaji olsun diye söylemiyoruz. Siyasi Ankara'da koltuk kavgası vermek olanlar görenler bunu anlamasa da her alanda Türkiye destan yazmaktadır. Geride bıraktığımız 2 haftalık süreçte bu hakikati tekrar görme fırsatımız oldu.

Yeni anayasa

Türkiye'nin hedeflerini ve potansiyelinin büyüklüğünden bahsederken demagoji olsun diye söylemiyoruz. Siyaseti Ankara'da koltuk kavgası vermek olanlar görenler bunu anlamasa da her alanda Türkiye destan yazmaktadır. Geride bıraktığımız 2 haftalık süreçte bu hakikati tekrar görme fırsatımız oldu.

Meclisimizin açılmasıyla birlikte başta başörtüsü ve ailenin korunması düzenlemesi olmak üzere milletimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk demokrasisini darbe anayasasından kurtararak, sivil ve özgürlükçü bir anayasa ile buluşturmak istiyoruz. Filistin devlet başkanı Abbas'ı Ankara'da misafir ettik. Filistin davasına verdiğimiz güçlü desteği bir kez daha yeniledik.

Devletimiz yıl boyunca kılcallarına kadar sızan FETÖ virüsünden temizlendikçe vatandaşına karşı sorumluluklarını daha iyi yerine getiriyor. Gardımızı düşürmeden, yaşadığımız acıları unutmadan mücadeleyi sürdürmek şehitlerimize karşı vefa borcumuzdur.

Türkiye'nin yıldızının parladığı alanların başında savunma sanayi gelmektedir. İmzalanan sözleşmelerin proje hacmi 56 buçuk milyar liradır. Sene sonunda 6 milyar dolarlık savunma ihracatı hedefimizi yakalayacağımıza inanıyorum.

Fındık alım fiyatları

16 ilimizde yaklaşlık 500 bin çiftçimizin geçim kaynağı olan fındık alım fiyatlarını değerlendirdik. Fındığın ihtiyacımız yıllık katkısı 2 milyar doları buluyor. Bu sene 725 bin tonluk bir rekolte bekliyoruz. Fındık piyasasında fiyat istikrarını sağlamak üzere Toprak Mahsülleri Ofisini yeniden değerlendirdik.

Alım fiyatları yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre şu şekildedir: Giresun Kalite için kg başına 84 lira, levant kalite için 82 lira 50 kuruş olarak belirlenmiştir. Alımlarda her bir randıman için kilogram başına ilave 1 lira 65 kuruştan başlamak üzere prim verilecektir. Tarım ve Orman Bakanlığımız üreticilerimize ayrıca kilogram başına yaklaşlık 2 lira 70 kuruş destekleme ödemesi yapacaktır. Yaklaşan yeni fındık hasat sezonuyla kabuklu fındık alım fiyatlarının üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.