Erdoğan finansman arayışı için Körfez turuna hazırlanıyor

Erdoğan finansman arayışı için Körfez turuna hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yatırım ve finansal destek çekmek amacıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suudi Arabistan dahil Körfez ülkelerini ziyaret etmeye hazırlandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Körfez turuna çıkmaya hazırlandığı bildirildi.

Katar merkezli Doha News'in haberine göre Erdoğan, Batılı ülkelerden gelen yatırımların azaldığı bir dönemde, yatırım ve alternatif finansal destek çekmek amacıyla Katar dahil Körfez ülkelerine ziyaret gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde, Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Birleşik Arap Emirlikleri'ne gideceğini açıklamıştı. Doha News'in Türk kaynaklara dayandırdığı habere göre, Erdoğan'ın Körfez turu planının Katar, Suudi Arabistan ve BAE'yi de kapsadığı belirtiliyor.

Erdoğan'ın enflasyonun artmasıyla sonuçlanan düşük faiz politikasını sürdürme yaklaşımının, Batılıları yatırım yapmaktan kaçındırdığı belirtilen haberde, Körfez ülkelerinin yatırım alanında oluşan boşlukları kapatmak için potansiyel partnerler olarak öne çıktığı ve Erdoğan'ın da bu kapsamda bu ülkelerle ilişkileri güçlendirmek için arayışa girdiği belirtildi.

Katar, BAE ve Suudi Arabistan'ın swap ve doğrudan mevduat anlaşmalarıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na çok ihtiyaç duyulan döviz ihtiyacını karşıladığı ifade ediliyor.

Bloomberg'de yer alan bir haberde, Türkiye'nin Körfez ülkelerinden 25 milyar dolar yatırım çekmeyi hedeflediği kaydedilmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.