Erdoğan: Finlandiya'yla ilgili farklı mesajı verdiğimiz zaman İsveç şok olacak

Erdoğan: Finlandiya'yla ilgili farklı mesajı verdiğimiz zaman İsveç şok olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Finlandiya'yla ilgili farklı bir mesaj verebiliriz. Finlandiya'yla ilgili farklı mesajı verdiğimiz zaman İsveç şok olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik Vezirhan'da "Kökümüz Mazide, Gözümüz Atide" programında konuştu.

İsveç'in NATO üyeliği hakkında dün açıklamalarda bulunan Erdoğan "(İsveç'e) Dedik ki 'Bak, eğer siz illa NATO diyorsanız, NATO'ya girebilmeniz için bu teröristleri bize iade edeceksiniz. Eğer bu teröristleri bize iade etmezseniz, 120 kişilik bir liste verdik, kusura bakmayın.' Tabii bunlar o gün bugün bizimle kendilerine göre 'Yok anayasa değişikliği yaptık, yok şunu yaptık, yok bunu yaptık.' kendilerine göre dalga geçiyorlar. Bunlar Türkiye'yi tanıyamadılar." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Finlandiya'nın NATO üyesi olma süreci konusunda konuşan Erdoğan "Finlandiya'yla ilgili farklı bir mesaj verebiliriz. Finlandiya'yla ilgili farklı mesajı verdiğimiz zaman İsveç şok olacak. Ama Finlandiya da aynı yanlışı yapmaması lazım." diye konuştu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.