Erdoğan: Fitch terbiyesizlik yapıyor

Erdoğan: Fitch terbiyesizlik yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin notunu BB-'ye indiren Fitch Ratings’in 'terbiyesizlik yaptığını' söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazete ve televizyon kanallarının genel yayın yönetmenleri, bazı yazar ve akademisyenlerle Vahdettin Köşkü'nde bir araya geldi.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamalarda Fitch Ratings’in Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınmasının “kaygıları artırdığını” hatırlatarak Türkiye’nin kredi notunu BB’den BB-'ye indirmesi hakkında yorum yaptı. Hürriyet gazetesinden Vahap Munyar’ın aktardığına göre Erdoğan, Fitch’in not indirme kararı için şunları söyledi:

"Biz onların notlarına bakmayız. Onların not düşürmesi bizi o kadar da ilgilendirmiyor. Yeter ki benim milletim notumuzu düşürmesin."

Enflasyon ve faiz hedefinin yıl sonuna kadar tek hane olacağını işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Faizi ciddi manada düşüreceğiz. Faiz düştüğü anda enflasyonun da ciddi manada düştüğünü göreceksiniz. Hedeflerimizi belirledik, adımlarımızı da buna göre atacağız."

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınan Murat Çetinkaya’ın yerine Murat Uysal, atanmıştı. Erdoğan, Çetinkaya’nın görevden alınmasının ardından “Kendisine ekonomi toplantılarında defalarca faizi indirmesi gerektiğini söyledik. ‘Faiz düşerse, enflasyon düşer’ dedik. Gerekeni yapmadı. Aynı kulvarda değildik” demişti.

Murat Uysal’ın göreve gelmesi, faizde indirim beklentilerini daha da güçlendiriyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.