"Merkez Bankası yeniden faiz indirimine gidebilir"

"Merkez Bankası yeniden faiz indirimine gidebilir"

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz indirimini değerlendiren Rus yatırım bankası VTB Capital, kısa vadede TL üzerinde bir baskı oluşmasını beklemediklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yeni atanan Murat Uysal'ın başkanlığındaki ilk toplantısında faizi 425 baz puan düşürme kararı aldı. Yüzde 24 seviyesinde bulunan haftalık repo ihale faiz oranı, yüzde 19.75'e çekildi. Böylece 4.5 yıllık aranın ardından ilk kez faiz indirimi gerçekleşti. 

Rus yatırım bankası VTB Capital, TCMB'nin 425 baz puan faiz indiriminin ardından açıklamada bulundu. VTB Capital Eylül'de 275 baz puan daha faiz indirimini beklediğini bildirdi. TCMB'nin 425 baz puanlık faiz indirimini değerlendiren VTB Capital, bu indirimi makul karşıladıklarını ve kısa vadede TL üzerinde bir baskı oluşmasını beklemediklerini ifade etti.

VTB Capital, TCMB'nin faizleri yılın geri kalanında çok fazla düşürmesi halinde bir politika hatası riskinin hala var olduğunu da belirterek, Eylül'de TCMB'den 275 baz puan daha faiz indirmesini ve sonrasında yıl sonuna kadar faizi değiştirmemesini beklediklerini vurguladı.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.