Erdoğan: Güvenli Bölge'nin adı kaldı

Erdoğan: Güvenli Bölge'nin adı kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık İdlib yavaş yavaş yok oluyor. Halep nasıl yok olduysa, yerle yeksan olduysa aynı şekilde İdlib de böyle bir durumun içinde." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çekya Başbakanı Andrej Babis, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. 

Erdoğan, açıklamalarında Suriye kurulması planlanan 'Güvenli Bölge' ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Sayın Trump döneminde de teklif ettim, Avrupa'nın önemli ülkeleri başta Almanya, Fransa ile görüştüm, Suudi Arabistan ile görüştüm. Hepsi de 'çok güzel teklif ,güzel bir anlayış' dedi. Peki yapılacak olan ne? Yapılacak olan şey şu, biz bu güvenli bölgedeki şu an itibarıyla bizim sınırlardan yaklaşık 30 kilometre derinlikte ve bütün sınırlarımız boyunca devam eden bir alan.

Buralarda bizler konut yapacağız ve bu konutların 250-300 metrekare bahçesi olacak, buralarda bu mülteciler kendileri ekip biçecek, ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle kendi kendilerine yetme imkanı bulacak. 'Bu çok güzel proje' dediler ama uygulamaya gelince böyle bir destek ne yazık ki gelmedi.

Şu anda kendileri de 'Güvenli Bölge'yi gündeme getiriyorlar. 'Hadi' deyince kimseyi karşımızda, ortada bulamıyoruz.

Şu anda Güvenli Bölge'nin adı kaldı başka bir durum söz konusu değil. Bir taraftan da malum güneyden zaman zaman tacizler, tehditler yapılıyor. Bunlara karşı da tabii atmamız gereken adımları atıyoruz."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.