Erdoğan'dan 'Güvenli Bölge' açıklaması: Sabrımız yok, harekata başlarız

Erdoğan'dan 'Güvenli Bölge' açıklaması: Sabrımız yok, harekata başlarız

Erdoğan Suriye konusuna dair yaptığı açıklamada, 'Fırat'ın doğusundaki tüm sınırlarımız boyunca kurulacak güvenli bölgeyle ilgili çok fazla zamanımız ve sabrımız yoktur' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tuzla’da, Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konuştu.

Erdoğan Suriye konusuna dair yaptığı açıklamada, 'Fırat'ın doğusundaki tüm sınırlarımız boyunca kurulacak güvenli bölgeyle ilgili çok fazla zamanımız ve sabrımız yoktur' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı, konuya dair şu ifadeleri kullandı:

"TSK istiklalimizin en büyük güvencesi olmaya devam etti, edecektir. FETÖ ihanet çetesinin pençesinden kurtardığımız Türk Silahlı Kuvvetlerimiz milletimizle çok daha sıkı bütünleşerek faaliyetlerine devam ediyor. Dünyanın her alanında yeniden yapılanmada bir dönenmde bizim de savunma taktiklerimizi gözden geçirmemiz kaçınılmaz hale gelmiştir.

Son zamanlarda NATO pek çok anlamda çuvallamış olsa da bizim ve müttefiklerimiz için hala en önemli savunma olmayı sürdürüyor.

Ne NATO üyeliğinden ne de müttefiklerimizden vazgeçmek gibi bir niyetimiz yoktur.

Müttefiklerimiz ile dayanışmayı hala değerli görüyoruz. Bu yapılar içinde daha güçlü bir yer edinmek istiyoruz. 18 yıl önce yerli ve milli savunma sanayine yönelik ürünleri üretirken bugün yüzde 70 üretir hale geldik.

Suriye’deki teröristlerin sınırlarımızı taciz ettikleri bir dönemde kimsenin samimi desteğini yanımızda bulamadık. Kendi gücümüzle hem DEAŞ’ı hem de bölücü terör örgütünü bozguna uğrattık. Bölücü terör örgütünün müttefikimiz olan bir ülkenin eteklerinin altına sığınarak varlığını sürdürmeye çalışması ayrı bir sorun.

Artık kimse karanlık eller tarafından bir proje olarak sahaya sürüldüğü açıkça belli olan DEAŞ bahanesiyle kimseyi kandırmaya kalkmasın. Bölgedeki sorun DEAŞ değil bir takım güçlerin çıkar paylaşımı savaşıdır.

İdlib’de rejimin tüm taşkınlıklarına rağmen Rusya ile işbirliği halinde yeni katliamların önüne geçmeye çalışıyoruz. Münbiç’te ortaya çıkan demografik yapıya ve güvenliğe ilişkin kaygılar giderek artıyor.

Fırat’ın doğusunda da PKK’nın zulmü saklanamaz hale gelmiştir.

450 km’lik hat boyunca 30 km derinliğine sahip güvenli bölge oluşturma teklifimizi 2015’te G-20 zirvesinde tüm liderlerle görüştük. Hepsi olumlu karşılamış olsa da kimse uygulama yönünde gayret ortaya koymadı. Aynı projeyi ABD ile konuşuyoruz, gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

Müşterek harekat merkezinin kurulması gibi müspet gibi gelişmeler var. Biz doğrudan kendi askerlerinizin güvenli bölgeyi kontrol etmesi dışında bir çözüme rıza gösteremeyiz.

Fırat'ın doğusundaki tüm sınırlarımız boyunca kurulacak güvenli bölgeyle ilgili çok fazla zamanımız ve sabrımız yoktur.

Burada inşa edeceğimiz yerleşim alanlarıyla Suriyeli kardeşlerimizin önemli bölümünün kendi vatanlarına dönmesini sağlayacağız. Güvenli bölge ile ilgili çok fazla zamanımız ve sabrımız yoktur. Birkaç hafta içinde askerlerimiz bu bölgeyi kontrol etmeye başlamazsa kendi harekat planlarımızı devreye sokmaktan başka çaremiz kalmayacaktır. 3 hafta sonra ABD’de yapacağımız temaslar son fırsattır.

Artık orada kendi işimize bakmaktan başka çare görünmüyor."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.