Erdoğan'dan 'güvenli bölge' mesajı: Sonuç çıkmazsa iki haftada gireceğiz

Erdoğan'dan 'güvenli bölge' mesajı: Sonuç çıkmazsa iki haftada gireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Güvenli bölgede iki hafta içinde bir sonuç çıkmazsa kendi hareket planlarımızı devreye sokacağız' diye konuştu.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki hafta içinde güvenli bölge konusunda bir sonuç alınamazsa Türkiye'nin kendi planlarını devreye sokacağını bildirdi.

Güvenli Bölge konusunda yaşanan gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, "İki hafta içinde buradan bir sonuç çıkmazsa kendi hareket planlarımızı devreye sokacağız." diye konuştu.

İleriki dönemde yaşanacak gelişmelerin, Suriye krizinin suhuletle mi çözüleceği veya derinleşeceği hususunda belirleyici olacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat'ın doğusunu güvenli hale getirmek suretiyle buraya güvenli bölgenin derinliğine bağlı olarak 2 ile 3 milyon arasında halen ülkemizde ve Avrupa'da yaşayan Suriyeli sığınmacıyı iskan edebiliriz. Avrupa ülkelerinden hem İdlib, hem Fırat'ın doğusu konusunda çok daha güçlü destek bekliyoruz. Artık laf bizi doyurmuyor." değerlendirmesinde bulundu.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.