Erdoğan: Hafter'in bütün gücü Rusya'dan geliyor

Erdoğan: Hafter'in bütün gücü Rusya'dan geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hafter her an sürecin dışına atılabilir" dedi.

Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

"Hafter sürecin dışına atılabilir"

Erdoğan, Pazartesi günü TRT'de katıldığı programda, Libya'daki siyasi süreçle ilgili bir soru üzerine, "Şu anda bana göre gelişmeler onu gösteriyor ki, Hafter her an sürecin dışına atılabilir" yanıtı verdi.

ABD Başkanı Donald Trump ile aynı gün yaptığı görüşmede de Libya konusunun ele alındığını belirten Erdoğan, "Bu akşam yaptığımız görüşmeden sonra ABD-Türkiye arasında süreçle ilgili yeni bir dönem başlayabilir. Yaptığımız görüşmede bazı mutabakatlarımız oldu. Böyle bir adım belki olabilir" dedi.

Erdoğan, Libya konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüşmesinin gerekeceğini sözlerine ekledi.

"Hafter'in bütün gücü Rusya'dan geliyor"

Mısrata'nın alınmış olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Şimdi Sirte'yi alma çalışmaları var. Trablus daha rahat bir noktada. Şimdi burada Cufra Havaalanı'nın alınması meselesi var. Bununla ilgili çalışmalar yine aynı gayretle devam ediyor ve şimdi hedef tabii Sirte'nin çevresini tamamen alarak Sirte'yi halletmek. Buralar tabii petrol kuyularının olduğu bölgeler. Bunlar tabii büyük önem arzediyor. Bunlar hallolduğu anda şerit çok daha rahat olacak. Ama deniz tarafında da doğalgaz kuyuları söz konusu. Bu da çok büyük önem arzediyor. Aşağıda petrol kuyularının olduğu bölgeler aynı şekilde önem arzediyor. Bu, Rusya'yı rahatsız ediyor. Hafter'in böyle bir derdi yok, Hafter sadece darbeci. Onun bütün gücü Rusya'dan geliyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.