Erdoğan: Hedefimiz Kanal İstanbul'u altı yılda bitirmek

Erdoğan: Hedefimiz Kanal İstanbul'u altı yılda bitirmek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin TBMM’deki grup toplantısında Kanal İstanbul’u altı yıl içinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Erdoğan “Altyapı deplase çalışmalarının ardından kanalın inşasına başlıyoruz” dedi ve ekledi:

“Kanalın iki tarafında inşa edilecek 500 bin kişilik şehirler İstanbul’a ek nüfus getirmek için değil, kentsel dönüşümde yaşanan sıkışıklığı giderme amaçlıdır.

“Türkiye bunca esere nasıl CHP’ye rağmen sahip olmuşsa Kanal İstanbul’a da kavuşacaktır.

Bu proje İstanbul’un depreme hazırlık sorununun çözümüne katkı sağlayacak.”

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara geldikten sonra kanal için alınan borçları ödemeyeceğine dair sözlerini de eleştirdi:

“Deutsche Bank’a tehdit sallıyorlar: Ödemeyi kesinlikle yapmayız. Devlet nedir, devlet yönetmek nedir bunlardan haberleri bile yok. Uluslararası tahkimden haberleri bile yok.

“Biz iktidar olduk, bizden önceki borçlanmaları ödedik. Devlet budur. Ama bunlar devlet değil, zillet.

“Bunların iktidar olması hayal bile değil, o yüzden atıyorlar.

“CHP Keban Barajı’na bile karşı çıkmıştır. Bu ülkede kabiliyetli mühendislerimiz tarafından üretilen otomobillerin, geliştirilen motorların, yapılan nice güzel işlerin tamamı CHP tarafından sabote edilmiştir.”

CHP’nin uluslararası basınla birlikte bir “yalan haber kampanyası” yürüttüğünü öne süren Erdoğan, Bernard Shaw’ın “Yalancının cezası kendisine inanılmaması değil, onun kimseye inanmamasıdır” sözünü hatırlattı ve ekledi:

“Başındaki zat başta olmak üzere CHP’ye kimsenin inandığı yok. Ama onlar da kimseye inanmadıkları bir ruh haline sürüklenmişlerdir.

“Bunun adı bir yalan terörüdür. Bunlara göre herkes hırsızdır, yolsuzluk yapmaktadır, yanlıştır.

“Bizim bunca yalanı, iftirayı, ithamı büyük bir keyifle ardı ardına sıralayan siyasetçi sıfatlı bu ruh hastasına ayıracak tek saniyemiz yoktur.

“CHP genel başkanı tıp biliminin, psikiyatrinin konusudur.”

Kaynak: BBC Türkçe

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.