Erdoğan: IŞİD lideri, MİT'in Suriye'deki operasyonunda öldürüldü

Erdoğan: IŞİD lideri, MİT'in Suriye'deki operasyonunda öldürüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi kod adlı şahıs, Milli İstihbarat Teşkilatımızın (MİT) dün Suriye'de gerçekleştirdiği bir operasyonla etkisiz hale getirildi." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi'nin öldürüldüğünü açıkladı.

Erdoğan, "DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi kod adlı şahıs, Milli İstihbarat Teşkilatımızın (MİT) dün Suriye'de gerçekleştirdiği bir operasyonla etkisiz hale getirildi." açıklamasında bulundu.

MİT'in El Kureyşi'yi uzun süredir takip ettiğini belirten Erdoğan, "Bu şahıs, Milli İstihbarat Teşkilatımızın dün Suriye'de gerçekleştirdiği bir operasyonla etkisiz hale getirildi. İnşallah bundan sonra da terör örgütleriyle ayrım yapmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Yani bu tür DEAŞ'ın başındaki kişileri, şurada buradaki terör örgütlerinin başlarını Amerika, vesaire etkisiz hale getirdiği zaman dünyayı ayağa kaldırırlar. İşte buyurun, şu anda biz DEAŞ'la ilgili bir değil, iki değil, üç değil, kaç tanesini etkisiz hale getirdik. PKK ile ilgili kaç tanesini etkisiz hale getirdik." diye konuştu.

Bölge kaynakları Ebu Hüseyin'in Afrin'in Cinderes bölgesinde öldürüldüğünü ifade etti.

IŞİD lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi kimdir?

IŞİD, 2022 yılının Kasım ayında lideri Ebu Hasan el Haşimi'nin öldürüldüğünü doğrulamış, Ebu Hasan'ın yerine Ebu Hüseyin el Kureyşi'nin geldiği açıklanmıştı.

Gruba bağlı "El Furkan" isimli medya yapılanması tarafından yayınlanan ses kaydında konuşan IŞİD Sözcüsü Ebu Ömer el Muhacir, Ebu Hasan'ın ölümünü duyurmuştu.

IŞİD lideri Ebu Hasan'ın bir çatışmada öldürüldüğü açıklanırken, söz konusu çatışmanın yeri ve zamanına dair herhangi bir ayrıntı ise verilmemişti. Ebu Hasan'ın Dera'da öldürüldüğü düşünülüyordu.

Açıklamada IŞİD'in yeni liderinin ise Ebu'l Hüseyin el Hüseyni el Kureyşi olduğu belirtilmiş, bu kişiye dair herhangi bir ayrıntı verilmemişti.

Ebu'l Hüseyin örgütün "hilafet" ilan ettiği dönemden bu yana 4'üncü lideriydi. Ölümünün doğrulanması halinde yerine geçen isim ise 5'inci lider olacak.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum