Erdoğan: İsrail'in yaptığı haydutluktur, vahşettir

Erdoğan: İsrail'in yaptığı haydutluktur, vahşettir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs için toplanan İİT İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı açılışında konuştu.

"Bizler bugün bölgemizi kan ve göz yaşına boğmak isteyenlere 'dur' diyoruz." diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Buradaki toplantımızda, Filistinli kardeşlerimizin mücadelelerinde asla yalnız olmadıklarını haykırıyoruz. Bir kez daha şu gerçeğin herkes tarafından bilinmesini istiyorum; Kudüs davası tüm Müslümanların davasıdır, Kudüs elinde on binlerce masum Filistinlinin kanı olan bir terör devletinin insafına bırakılmayacak kadar mukaddes bir mübarek beldedir."

Erdoğan, "Açık ve net söylüyorum İsrail'in yaptığı haydutluktur, vahşettir, devlet terörüdür." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs kararıyla İsrail'in katliamlarına zemin hazırlayan ABD'nin eline, masum Filistinlilerin kanı bulaşmıştır." diye konuştu.

"İsrail, katlettiği masumların hesabını uluslararası yargı önünde mutlaka vermelidir." diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Maalesef adaletin tecellisi için atılan her adım Güvenlik Konseyi'nde Amerikan yönetimi tarafından veto ediliyor. Meseleyi yine Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na götürecek, inşallah burada tüm İslam ülkelerinin ve vicdan sahiplerinin desteğini alacağız."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.