Erdoğan Japonya'daki G-20 zirvesinde Trump ile görüşecek

Erdoğan Japonya'daki G-20 zirvesinde Trump ile görüşecek

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Japonya'da 28-29 Haziran'da gerçekleştirilecek olan G20 Zirvesi'nde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Japonya programına ilişkin bir telekonferans düzenleyen üst düzey Beyaz Saray yetkilisi, program kapsamında aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu 8 ülke lideriyle görüşme yapılacağını kaydetti.

Trump'ın Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile de görüşeceği bildirildi.

Görüşmede Erdoğan ile Trump'ın S-400 meselesi yanı sıra iki ülke ilişkilerindeki konuları kapsamlı şekilde ele alması bekleniyor.

G-20 Zirvesi 28-29 Haziran'da Japonya'nın Osaka kentinde gerçekleştirilecek.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.