Erdoğan: Karabağ işgalden kurtulana kadar mücadele sürecek

Erdoğan: Karabağ işgalden kurtulana kadar mücadele sürecek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecektir." dedi.

Konya Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Artık hem sahada hem de masada asli yeri olan bir ülke konumundayız.

Suriye'den Akdeniz ve Kafkaslar'a uzanan kriz noktalarını birleştirdiğinizde çıkan tablo Türkiye'nin kuşatma altına alınmaya çalışıldığıdır.

Ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birliğini, devletimizin gücünü korurken diğer yandan bu kuşatmayı yaracak adımları hayata geçirdik. Doğu Akdeniz'de ülkemize kurusıkı tehditler, içi boş şantajlarla geri adım attıramayanlar diyalog çağrılarımıza kulak vermek zorunda kaldı. Suriye'de bizi tehdit etme hesabı yapanlar, başarı şansı kalmadığını görmeli. Ülkemize tehdit oluşturan her yer bizim için harekat alanıdır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

"Ermenistan aşağılık katliamlarla işgal ettiği Karabağ sorunu henüz çözülmemişken yeniden Azerbaycan topraklarına saldırdı. Fakat bu defa hiç beklemediği bir netice ile karşılaştı. Kardeş Azerbaycan devleti hem kendi topraklarını savunmak hem işgal altındaki Karabağ'ı kurtarmak üzere büyük bir harekatı başlattı. Şu ana kadar cephede başarıyla ilerleyen Azerbaycan ordusu pek çok yeri işgalden kurtardı.

Türkiye olarak tüm imkanlarımızla ve tüm kalbimizle dost Azerbaycan yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz inşallah Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecektir."

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.