"Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası bir dizi anlaşma imzalanabilir"

"Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası bir dizi anlaşma imzalanabilir"

Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası Türkiye ile Rusya arasında bir dizi anlaşma imzalanabileceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılacak görüşmenin ardından her iki ülkenin bir dizi anlaşmaya imza atabileceği ileri sürüldü.

Rus haber ajansı TASS'ın haberine göre, Ankara'dan bir kaynak Erdoğan ve Putin'in Soçi'de gerçekleştirmesi planlanan görüşmenin ardından iki ülke arasında bir dizi anlaşma imzalanabileceğini söyledi.

Kaynak, "liderlerin görüşmesinin ardından Türkiye ve Rusya'nın Soçi'de bir dizi anlaşma imzalama ihtimali var. Doğal olarak bu, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişiminde yeni bir ivme kazandırabilir. Ancak, her şey ikili görüşmelerin sonuçlarına bağlı durumda." diye konuştu.

Haberde anlaşmaların içeriğine dair bir bilgiye yer verilmedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pazartesi günü Ankara'da yaptığı açıklamada, görüşmenin Rusya'nın Karadeniz kıyısında bulunan Soçi kentinde gerçekleşeceğini ifade etmişti. Görüşme tarihi konusunda bir açıklamada bulunmayan Çelik, Türkiye'nin görüşmeler yoluyla "yaklaşan bir gıda krizini" önlemeyi umduğunu belirtmişti.

Habertürk'te yer alan bir haberde, Erdoğan ve Putin'in 4 Eylül'de bir araya geleceği kaydedilmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.