Erdoğan: Rusya ile birlikte S-500 üreteceğiz

Erdoğan: Rusya ile birlikte S-500 üreteceğiz

Üniversite öğrencileriyle iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ve Moskova’nın ileride yeni nesil S-500 füze sistemini birlikte üreteceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya’yla imzalanan S-400 füze savunma anlaşmasından geri adım atılmasının söz konusu olmadığını, Ankara ve Moskova’nın ileride yeni nesil S-500 füze sistemini birlikte üreteceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde üniversite öğrencileriyle iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar sonrası yapılan soru-cevap oturumunda bazı açıklamalarda bulundu. S-400 anlaşmasında geri adım atılmayacağını dile getiren Erdoğan,"S-400'den sonra bir de S-500 söz konusu. S-500'de de ortak üretim söz konusu olacak” diye konuştu.

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 siparişini “derin sorunlu” bulan ABD'li yetkililer, bu alımın Ankara’nın F-35 ortak üretim programını tehlikeye atacağını savunuyor. Ancak Erdoğan, bu konuda teknik araştırmalar yürütüldüğünü ve böyle bir sorun bulunmadığını söyledi.

Erdoğan F-35’lerin teslimatı konusunda da gençlere şu yanıtı verdi: “Sayın Trump'a 'Bu işin önünü kesen Sayın Obama oldu' dedik. Sen Kongre’den çıkartabiliyorsan biz Patriot da alalım. Hem S-400'müz hem Patriotumuz olsun. F-35'te ise beş taneyi bizim generalimize ve pilotlarımıza teslim ettiler. Amerika'da şu anda onlar. Simülatörleri teslim etmediler. Aparatlar buraya gelmedikten sonra 7 milyar dolarlık oraya parça üretimimiz var. Ben biraz bize naz yapıyorlar, orta sahada top çeviriyorlar ama bu işin olmayacağı noktasında değilim. Eer ya da geç F-35'leri teslim alacağız, aparatları da teslim alacağız. S-400'lerde inşallah ülkemize gelecek.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.