Erdoğan: S-400 testleri yapılıyor, ABD'nin yaklaşımı bizi bağlamaz

Erdoğan: S-400 testleri yapılıyor, ABD'nin yaklaşımı bizi bağlamaz

Cuma namazının İstanbul'da kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami çıkışında açıklamalarda bulundu.

Namaz çıkışı açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "S-400 testleri doğrudur, yapıldı, yapılıyor. Amerika'nın bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz. Yunanistan'ın elinde S-300'ler var, bırakın testleri, kullanıyor. Oraya böyle bir şeyi Amerika soruyor mu?" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"S-400 testleri doğrudur, yapıldı, yapılıyor. Amerika'nın bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz."

"Burada özellikle Rusya'ya ait bir silah olması demek ki bu beyefendileri rahatsız ediyor. Biz kararlıyız, yolumuza da aynı şekilde devam edeceğiz."

"İstanbul koronavirüs salgınında en önde gelen illerimizden bir tanesi. Bu konuda mücadeleyi yoğun bir şekilde sürdürmemiz lazım."

"Bilim Kurulu'nda yapılan çalışmalar neticesinde ne gibi tedbirler alınacak, bunlar bize de bildirilecek ona göre adımlarımızı da atacağız. Maske, mesafe, hijyen. Bunlara hassasiyetle sarılmamız lazım, dikkat etmemiz lazım."

"(Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırıları) Türkiye'nin en az Rusya kadar burada barış için yer alma hakkının olduğuna inanıyorum."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.