Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400'lerin tamamı Nisan 2020'de yerleştirilmiş olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400'lerin tamamı Nisan 2020'de yerleştirilmiş olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıl dönümünde Atatürk Havalimanı'nda halka seslendi.

Gün içinde, Twitter hesabından 16 Temmuz 2016'da saat 00.38'de attığı "Milletimizi demokrasimize ve milli iradeye sahip çıkmak üzere meydanlara, havalimanlarına davet ediyorum." şeklindeki mesajını tekrar paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe teşebbüsünün üçüncü yılında da aynı yerde buluşma çağrısında bulundu.

Tarifeli seferlere kapatılan havalimanının apronunda toplanan kalabalığa konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz gecesi Türkiye'yi karanlığa gömmek istediler ama başaramadılar. Allah kurdukları tuzakları sahiplerinin başlarına geçirdi." dedi.

Doğu Akdeniz krizi ve S-400 alımı

Erdoğan, Kıbrıs açıklarında yapılan sondaj çalışmaları nedeniyle ortaya çıkan kriz hakkında da konuşarak, "Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Ege konularında karşı tarafı haklı bulanların zihinleri iğfal edilmiş demektir." dedi.

Ardından S-400 hava savunma sistemleri teslimatında 8 uçağın Türkiye'ye vardığını hatırlatan Erdoğan, "Nisan 2020'de tamamı yerlerine yerleştirilmiş olacak." şeklinde konuştu.

Diğer yandan Türkiye'nin ekonomik sıkıntılar yaşadığı yönündeki görüşleri eleştiren Cumhurbaşkanı, teröre karşı verilen mücadelede kullanılan yöntemlerin ekonominin güçlülüğüne bir gösterge olduğunu belirtti. Erdoğan, "Savunma sanayiinde 20 yıl önce ihtiyacımızın yüzde 20'si yerliydi. Şimdi yüzde 70'i yerli oldu." şeklinde konuştu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.