Erdoğan: Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız

Erdoğan: Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'İhtirasları, hırsları yüzünden yollarını kaybedenleri bir kenara bırakacak olursak adeta AK Parti'de gözlerini açan ve hayatının en anlamlı yıllarını burada geçiren bir nesle sahibiz' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Çarşamba günü ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in Ankara temaslarında da gündeme gelen Suriye'de güvenli bölge konusuna değindi. Erdoğan, "Amerika ile görüşmeler ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Ne gerekiyorsa yapacağız. İzin almaya ihtiyacımız yok." diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Ülkemizdeki Suriyelilerin 330 bini ülkemizin güvenlik altına aldığı bölgelere döndüler. Daha fazla Suriyelinin dönmesi için Münbiç ve Fırat'ın doğusunun güvenli hale getirmemiz gerekiyor. Dünyanın hiçbir ülkesi kendi nüfusunun yüzde 5'i kadar mülteciye ev sahipliği yapmaz. Lafa geldiği zaman, 'tebrik ederiz'".

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımı ve ABD'nin buna karşı olası yaptırımlarına da değinen Erdoğan, "S-400 meselesinde Türkiye'ye daha fazla adaletsizlik yapılmamalı. ABD'nin aklıselimle davranacağını umuyorum" dedi.

"F-35 vermiyor musunuz? Peki kusura bakmayın o konuda da yine tedbirimizi alırız başka yerlere döneriz. Bu konuda da yarıca çalışmalarımızı yaptık yapıyoruz. Eli bağlı duramayız."

AK Parti teşkilatına mesajlar:

Erdoğan partisine de mesajlar verdi. Yerel seçimlerde partisinin “kaybettiği ve kazandığı’ yerler olduğunu belirten Erdoğan, “Hepsinin değerlendirmesini yaptık. İnşallah dört yıl sonraki seçimlere kurulduğu günkü heyecanlıyla bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız. Kendimizi sürekli yenileyerek daha da güçlendireceğiz. konuştu.

"Partimizin kapısı millete hizmete talip olan herkese açıktır. Bu makamlar kimsenin tapulu malları değildir"

"İhtirasları, hırsları veya kifayetsizlikleri yüzünden yollarını kaybedenleri bir kenara bırakacak olursak adeta Ak Parti’de gözünü açana hayatının en verimli yıllarını bu çatıda geçiren bir nesil siyasette yetiştirdik” .

"Ak Parti sırça köşklerde siyaset yapan milletin derdiyle dertlenmeyen siyasetçilerin yeri değildir."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.