Erdoğan: Sınırlarımız ötesindeki güvenlik kuşağı tamamlanacak

Erdoğan: Sınırlarımız ötesindeki güvenlik kuşağı tamamlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin devam eden dış harekatları hakkında açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuştu.

Olası kara harekatına yönelik mesaj veren Erdoğan, "Sınırlarımızın ötesinde oluşturmakta olduğumuz güvenlik kuşağı ile aynı zamanda milyonlarca masum kadının ve çocuğun da hakkını müdafaa ediyoruz" dedi.

Erdoğan, "En kısa sürede bu kuşağı batıdan doğuya tüm sınırlarımız boyunca tamamlayarak hem kendi vatandaşlarımızın hep oralarda yaşayan insanların geleceklerine güvenle bakabilmelerini sağlayacağız. Hiç endişeniz olmasın" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

"Dünyanın başka yerinde terör örgütü öğretmen ve çocukları alçakça katletmiş olsa haftalarca aylarca gündem olur, tepkilerin ardı arkası kesilmezdi. Söz konusu Türkiye olunca kınama mesajı dışında kayda değer bir ses çıkmıyor. Dünyadaki insan hakları örgütleri nerede? Diyarbakır annelerini ziyaret ettiklerini gördünüz mü? Kadının canına kasteden genç kızlarımızı kandırıp ölüme sürükleyen terör örgütünü görmezden gelemeyiz."

"Söyleyebilecekleri söz kalmadı"

"Bu örgütün parlamentomuzdaki uzantılarını görmezden gelemeyiz. Onların demokrasi adına söyleyebilecekleri söz kalmamıştır. Biz kimin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunların neyin peşinde olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunların kürsüyü fırsat bilerek kullandığı sözlerin bizim için kıymeti yok. Kadın ve çocuk katillerinin yakasına yapışmazsak en temel insani vazifemizi yerine getirmiş olamayız. Parlamentoya girip teröristlerle dağlarda dolaşanlar bu milletin oylarının temsilcisi olamaz.

2023 seçimlerini bu anlamda çok çok önemli buluyorum. Ülkemizi kana bulayan kadın ve çocuk katillerinin arkasında duranlar işlenen insanlık suçuna ortaktır. Daha yeni, İstiklal Caddesi'ndeki terör eylemini neyle izah edecekeler. Ana muhalefet ve yavrusu konuştu mu? Konuşacak sözleri yok. Şehit edilen 3 yaşındaki yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım derken aynı zamanda sandıkta da bırakmayalım. 

2023 bunlar için bir son olacak. Benim buna imanım var. Terör örgütü kullanıyor, istismar ediyor diye kötü örneklere bakarak insani ve vicdani görevlerimizden vazgeçmeyeceğiz. Kadın ve çocuklardan oluşan mağdurları korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Particiklerden bir tanesi Karkamış'a geçmiş. Mültecilerle ilgili laf etmeye kalkışınca burada siyaset yapmayın deyip kovdular, o da bir dükkana sığındı. Daha dün bunlar iyi günleriniz. Kadın ve çocuk katili terör örgütüyle dirsek dirseğe dolaşanlara 2023 ders olacaktır."

Kaynak: NTV

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.