Erdoğan Sisi'yi Türkiye'ye davet etti

Erdoğan Sisi'yi Türkiye'ye davet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan'da Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmesini "Sisi ile görüşmemiz gayet olumlu geçti, davet konusu da gündeme geldi" diyerek değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan'da Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmesini "Sisi ile görüşmemiz gayet olumlu geçti, davet konusu da gündeme geldi" diyerek değerlendirdi. Erdoğan karşılıklı davetler için tarihin henüz netleşmediğini açıkladı.

Uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile görüşmesini şu sözlerle anlattı:

"Görüşmemiz gayet olumlu geçti. Davet konusu da gündeme geldi. Öncelikle dışişleri bakanlarımızı, istihbarat başkanlarımızı görevlendirdik. Onlar birbirleriyle karşılıklı olarak görüşmelerini yapacaklar. Onlar tabii önce bizi bekliyorlar ama ben dedim ki 'Biz sizi bekliyoruz'. Tarih verilmedi. Tarihi bakan arkadaşlarımız ve istihbarat başkanımız görüşecekler. Ona göre de adımlarımızı atacağız. Görüşmemizde kendilerine de görevlendirdikleri büyükelçinin sunacağı güven mektubunu yakında kabul edeceğimi söyledim. Türkiye ve Mısır ilişkilerini hak ettiği seviyeye birlikte en kısa zamanda ulaştıracağız. Her iki ülke ekonomi ve ticari alanda büyük potansiyele sahip. Karşılıklı ticaret hacmimizi iki katına çıkartmak için çalışma yapacağız. Biliyorsunuz Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi oluşturmuştuk. Bunu yeniden canlandırmak için çalışacağız. İlişkilerimizin eskisinden daha iyi hale gelmesi Suriye meselesi başta olmak üzere birçok bölgesel sorun alanında olumlu neticeler almamızı sağlayabilir."

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum