Erdoğan: Suriye'de insani amaçlarla bulunan tek ülke Türkiye

Erdoğan: Suriye'de insani amaçlarla bulunan tek ülke Türkiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bize vatan topraklarımız yeter, Suriye'de işgal gibi bir derdimiz yok.” dedi.

Kara Harp Okulu'nda düzenlenen Milli Harita Uygulaması tanıtım töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bizim Suriye'de işgal diye bir derdimiz yok. Bize 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarımız yeter.” ifadesini kullandı.

"Suriye'de insani amaçlarla bulunan tek ülke Türkiye'dir" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Biz asla Batı dünyasının mültecilere kapılarını kapatmasına, her gün Akdeniz'in karanlık sularında onların ölümünü seyretmesine yol açan zihniyetle hareket etmedik, edemeyiz." dedi.

Darbelerle mücadelede

"Ne askeri ve sivil bürokraside, ne iş dünyasında, ne de diğer alanlarda başka hiçbir hesabın FETÖ kılığı altına sokularak asıl mücadelenin örselenmesine göz yummadık." diyen Erdoğan “Şayet haksızlık yapılmış olan varsa onlara haklarını iade ettik. Şayet bir şekilde kendini saklamayı, gizlemeyi başarmış varsa onları da takip ettik, bulduk ve adaletin karşısına çıkardık. Verilen bu kutlu mücadeleyi sulandırmaya, kendi çıkarlarına alet etmeye çalışanlara da izin vermedik." diyerek sözlerine devam etti.

Yapay zeka

Yapay zeka ve teknolojik gelişmelere de değinen Erdoğan: "Yapay zeka, her alanda dünyanın geleceğine damga vuracak yepyeni bir devrimdir. Bu büyük değişim sürecini kontrollü şekilde yürütmemiz gerekiyor. Gerekli hazırlığı yapmadan böyle bir değişim seline kapılmak bizi yeniden çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya getirecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan "Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, yapay zeka konusunda nereye varılırsa varılsın, insan her şeyin merkezinde olmaya devam edecek" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.