Erdoğan: Suudi kardeşlerimizin Türkiye'ye gelişi artacak

Erdoğan: Suudi kardeşlerimizin Türkiye'ye gelişi artacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna krizinin çözüm noktasının Türkiye olacağına inandığını ifade ederek, bu hafta Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le görüşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna krizinin çözüm noktasının Türkiye olacağına inandığını ifade ederek, bu hafta Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le görüşeceğini söyledi.

Erdoğan, İstanbul’daki Çamlıca Camii’nde kıldığı bayram namazı sonrası açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Büyükelçi İbrahim Kalın ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın geçen haftasonu Kiev’de temaslarda bulunduğunu anımsatan Erdoğan, “Gerek (Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir) Zelenski ile gerek de muhataplarıyla yaptıkları görüşmelerde oralardan bazı temennileri aldılar ve bu hafta içerisinde Sayın Putin’le büyük ihtimalle görüşeceğim” dedi.

“Hububat ihracatında destek isteniyor”

İbrahim Kalın’ın bu hafta ise Rusya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yuri Uşakov’la görüşmesinin planlandığını dile getiren Erdoğan, “Örneğin Mariupol’daki tahliyeleri nasıl hızlandırırız, nasıl bu işi belli bir çözüme kavuştururuz bunun gayreti içerisinde olacağız. Bu arada Ukrayna tarafı olsun, Rusya tarafı olsun hububat ihracatında bizlerden destek istiyorlar. Bu konuları da Putin’le görüşmek suretiyle onun da önünü açmanın gayreti içerisinde olacağız ama birinci derecede özellikle bu tahliyelerin hızlandırılması süreci var ve bu konuda her türlü adımı atıyoruz, inşallah atacağız” diye konuştu.

Erdoğan, Rusya ve Ukrayna liderlerinin Ankara veya İstanbul’da biraraya gelmesini arzuladıklarını kaydederek, “Özellikle de Ukrayna’nın doğusuyla ilgili atılacak adımların çözüm noktası inanıyorum ki, Türkiye olacaktır, İstanbul veya Ankara olacaktır” ifadelerini kullandı.

"Suudi kardeşlerimizin Türkiye'ye gelişi artacak"

Erdoğan, “Ukrayna-Rusya savaşından dolayı, Rusya’dan gelen turistlerde negatif bir durum söz konusu olabilir mi?” sorusuna, şu yanıtı verdi:

“Böyle bir şey söz konusu değil. Sayın Putin bu konularda gerçekten çok hassas ve elinden gelen desteği vereceğini de zaten söyledi. Bu arada da biliyorsunuz Körfez’le ilgili çok olumlu gelişmeler var. Son olarak Suudi Arabistan ziyaretimiz inşallah bu konuda önemli bir çıkış noktamız olacak. Suudi kardeşlerimizin de inanıyorum ki, Türkiye’ye gelişleri çok daha artacaktır, hızlanacaktır. Tabii tüm diğer alanlarda da Suudi Arabistan-Türkiye ilişkileri çok farklı bir konuma gelecek ve Muhammed bin Selman ile yaptığımız ikili görüşmelerde de ele aldık. Suudi Arabistan’dan gelecek olan kardeşlerimizin, onların Türkiye’deki turizm anlayışı çok iyi olduğu için, bu yaklaşım Türkiye’ye farklı yansıyacaktır. Bundan dolayı ben bu turizm mevsiminin Türkiye’de çok çok olumlu geçeceğine inanıyorum.”

Kaynak: Amerika'nın Sesi

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.