Erdoğan: Trump Halkbank için talimat vereceğini söyledi

Erdoğan: Trump Halkbank için talimat vereceğini söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Devlet Başkanı Trump'ın Halkbank konusunda talimat vereceğini söylediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa dönüşü uçaktaki gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD Devlet Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede, Trump'ın Halkbank konusunda talimat vereceğini söylediğini belirten Erdoğan şöyle konuştu:

"Halkbank konusu ile ilgili olarak telefon görüşmemizden sonra Sayın Trump, 24 saat içinde Hazine Maliye Bakanı’na talimatı verdi ve Bakan da bizim Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Bey’i aradı. Bu konunun halliyle ilgili olarak neler yapılabileceği konusunu görüştüler. Fakat daha sonra farklı bir gelişme olunca, bunun üzerine arkadaşlar Sayın Pompeo ile görüşmeyi yaptı. Görüşmeyi Dışişleri Bakanımız Mevlüt Bey yaptı. Pompeo da konuyu takip etti. Washington’dan New York’a kaydırılması söz konusuydu. Ben söyleyince Trump, ‘Ben döner dönmez talimatı vereceğim; Hazine ve Maliye Bakanıma bizzat konunun takibi için talimat vereceğim. Ben bu işin bittiğini zannediyorum. Niye bu kadar uzadı?’ dedi."

"Ses kaydını dinleyen istihbaratçı şok oldu"

Cemal Kaşıkçı cinayetinin ses kayıtlarına da değinen Erdoğan, "Suudilerin istihbaratçısı kaydı dinlediğinde, ‘herhalde bu eroin almış; bunu ancak eroin alan birisi yapar’ diyecek kadar şok oldu. Ortada böyle bir gerçek var. Buna rağmen olayı saptırma peşinde olanlar var.” ifadelerini kullandı.

"YPG konusunda iletişimsizlik var"

Trump ile yaptıkları görüşmede Suriye konusunda da konuştuklarını belirten Cumhurbaşkanı, Trump'ın İdlib konusuna çok önem verdiğini ve Türkiye'nin bölgedeki başarılarını takdir ettiğini belirtti.

Erdoğan, "YPG konusunda da, bazı konularda da kendi aralarında bir iletişimsizlik var gibi geliyor bana. ‘Bu konuda da beraber yapabileceğimiz çok şey olabilir’ dedim. Firat’ın doğusunu görüyorsunuz çözemiyoruz ve burada farklı gelişmeler var. Bu konuda gerek Mevlüt beyin gerek savunma bakanımızın muhatapları ile yapacakları çalışmalar inşallah bizi daha rahatlatacaktır." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.