Putin görüşmesini iptal eden Trump Erdoğan ile ayaküstü görüşecek

Putin görüşmesini iptal eden Trump Erdoğan ile ayaküstü görüşecek

ABD Başkanı Donald Trump, Arjantin’deki G20 Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yapmayı planladığı ikili görüşmeyi iptal etti. Trump, görüşmeyi Ukrayna krizi sebebiyle iptal ettiğini açıkladı.

Beyaz Saray: “Trump, Erdoğan’la ayaküstü görüşecek”

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders da Başkan Donald Trump’ın Arjantin’de yapılan G-20 zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Güney Kore Cumhurbaşkanıyla yapacağı görüşmelerin ikili resmi görüşmeler şeklinde olmayacağını söyledi. Sanders açıklamasında görüşmelerin zirve sırasında gayrı resmi biçimde ayaküstü yapılacağını kaydetti.

Trump Putin'le görüşmesini neden iptal etti?

Rusya’nın Kırım açıklarında Ukrayna’ya ait askeri gemileri ve personeli alıkoymasıyla patlak veren kriz sonrasında Trump, Rus liderle G20 zirvesi sırasında muhtemelen görüşeceğini, Arjantin yolculuğu sırasında Ukrayna gerilimiyle ilgili kendisine kapsamlı rapor verileceğini ve bu rapor sonrasında kararını vereceğini belirtmişti. Trump bir süre sonra kararını sosyal medyadan duyurdu ve Twitter’dan Putin’le yapacağı görüşmeyi iptal ettiği mesajını paylaştı.

Trump, “Gemiler ve denizciler Rusya’dan Ukrayna’ya iade edilmediği için, Arjantin’de Rusya Devlet Başkanı Putin’le yapılması planlanan görüşmenin iptal edilmesinin ilgili taraflar için en iyi adım olacağına karar verdim. Sorun çözülür çözülmez anlamlı bir zirve yapmayı umuyorum” diye yazdı.

Rusya’dan da konuyla ilgili açıklama geldi. Kremlin sözcüsü Amerika’nın görüşmenin iptal edildiğine ilişkin resmi bir bilgisi olmadığını, sadece Twitter mesajından ve basında çıkan haberlere ilişkin bilgileri olduğunu belirtti. Sözcü, görüşme gerçekten iptal edildiyse Rusya Devlet Başkanı Putin’in zirve kapsamında “anlamlı görüşmeler” için ekstra zamanı olacağını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.