Putin'den Trump'a yeni yıl mektubu

Putin'den Trump'a yeni yıl mektubu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD Başkanı Donald Trump'a yolladığı yeni yıl mektubunda "pek çok farklı konuda" diyaloğa açık olduğu mesajını verdiği bildirildi.

Kremlin'in açıklamasında, "Vladimir Putin, (Rusya-ABD) ilişkilerinin stratejik istikrarın ve uluslararası güvenliğin sağlanmasında en önemli faktör olduğunun altını çizdi" denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"(Putin) Rusya'nın pek çok farklı konuda ABD ile diyaloğa açık olduğunu teyit etti."

Kasım ayında Trump, Putin ile Arjantin'deki G20 zirvesi kapsamında yapılması planlanan görüşmeyi, Rusya'nın Ukrayna gemilerine el koymasının ardından iptal etmişti.

Trump ve Putin, 1. Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100. yıl dönümünde devlet ve hükümet başkanlarının bir araya geldiği Fransa'nın başkenti Paris'te de bir toplantı gerçekleştirmedi.

İki liderin tek ortak zirvesi Temmuz ayında Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de meydana geldi.

Moskova, ABD ile gündeme getirmek istediği en önemli konulardan birinin, Washington'ın Soğuk Savaş döneminde imzaladığı nükleer anlaşma olduğunu belirtti.

Trump, Soğuk Savaş döneminde Sovyetler Birliği ile imzalanan ve nükleer savaş tehdidini azaltmaya dönük atılmış en önemli adımlardan biri olarak gösterilen Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekileceğini açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Sergey Lavrov'un 2019'da yeni bir zirvede görüşme olasılığının ABD'ye bağlı olduğunu söylediği bildirilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.