Erdoğan: Trump üzerindeki baskıyı hafifletmek için mesaj veriyor

Erdoğan: Trump üzerindeki baskıyı hafifletmek için mesaj veriyor

Siyasiler ve medyanın, ABD Başkanı Donald Trump üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trump'ın bu baskıları hafifletmek için 'mecburen' Twitter üzerinden mesaj verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye ile ilgili mesajları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"Trump üzerindeki baskıyı hafifletmek için mesaj veriyor"

Trump'ın üzerindeki siyasi baskıları hafifletmek için bu mesajları verdiğini vurgulayan Erdoğan, "Sayın Trump, güvenli bölge konusunda doğru bir karar verdi. Pazar akşamı yaptığımız telefon görüşmesinde, kendisiyle karara bağladık. Fakat ABD askeri ve güvenlik bürokrasisi Trump'ın talimatlarını yerine getirmiyor. Siyasiler ve medya, Trump üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor. O da bu baskıları hafifletmek için mecburen Twitter üzerinden bazı mesajlar veriyor. Biz yapıcı yaklaşım içinde olmaya ve adımlarımızı kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. Beklemeden, bekletmeden devam edeceğiz." diye konuştu

ABD'li senatöre tepki

ABD'li Senatör Lindsey Graham'ın Türkiye'ye yaptırım tehdidini 'yenilir yutulur değil' diyerek değerlendiren Erdoğan "Yaptığı açıklama Sayın Trump'ı zora sokacak bir açıklama. 13 Kasım'da Washington'da olacağız. Konuşma fırsatımız olacak." ifadelerini kullandı.

"Kürtlerle sorunumuz yok, sorunumuz terör örgütleriyle"

Güvenli bölge ile ilgili atılacak adımlarda hedefin terör örgütleri olduğunun belirten Erdoğan, "Bizim Kürtlerle herhangi bir sorunumuz yok. Sorunumuz terör örgütleridir, terör örgütünün buradan çıkmasıdır. Kürtlere karşı mücadele veren ve onları katleden biz değiliz." dedi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.