Erdoğan: Türkiye İsrail ilişkisinden tüm bölge kazançlı çıkar

Erdoğan: Türkiye İsrail ilişkisinden tüm bölge kazançlı çıkar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İsrail ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti  Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarında İsrail ile normalleşme süreci de vardı.

İsrail'de gerçekleştirilen son seçimlere değinen Erdoğan "Seçim sonucu ne olursa olsun İsrail'le ilişkileri karşılıklı hassasiyetlere saygı ve ortak çıkarlar temelinde sürdürülebilir zeminde yürütmeyi arzu ediyoruz." ifadesini kullandı.

"Normalleşme sürecinde İsrailli yetkililerle görüşmemiz oldu. Karşılıklı temaslarla süreci devam ettirerek ilişkileri tüm alanda ilerletme ümidimizi koruyoruz." diyen Erdoğan, "Değerlere saygı gösterildiği sürece, kazan kazan diplomasisiyle sadece Türkiye ve İsrail değil tüm bölge kazançlı çıkacaktır." şeklinde konuştu.

Netanyahu'nun iktidara gelmesinin beklendiği İsrail'de, başta Türkiye ile normalleşme ve Lübnan ile deniz anlaşması meseleleri olmak üzere, önceki iktidarın adımlarına dair yeni hükümetin pozisyonunun ne olacağı merak konusuydu.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum