Erdoğan: Ülkemiz dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefine adım adım yaklaşıyor

Erdoğan: Ülkemiz dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefine adım adım yaklaşıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri töreninde açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Ülkemiz, milli teknoloji hamlesi rehberliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefine adım adım yaklaşıyor. Siyasi bağımsızlık, teknolojik bağımsızlıktan geçiyor.

Cumhurbaşkanlığı olarak TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri'ni bu amaçla himaye ediyoruz. Ödül sistemini bilim insanlarımız için bir motivasyon ve teşvik kaynağı olarak değerlendiriyoruz.

Ödül alsın almasın bilim inanlarımızın tümünün ülkemizin müreffeh yarınları için gecesini gündüzüne kattığını biliyoruz. Bilim ve teknoloji Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasında en önemli araçtır. Öte yandan TÜBA ve TÜBİTAK takdire şayan çalışmalara imza atıyor.

Ülkemiz milli teknoloji hamlesi rehberliğinden gerçekleştirdiği çalışmalarla dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefine adım adım yaklaşıyor. Biz siyasi bağımsızlığın teknoloji bağımsızlıktan geçtiğine samimiyetle inanıyoruz.

Ülkemizde bir kesim ise arkasına önüne bakmadan her konuyu istismar etmekte sınır tanımıyor. Bunlardan biri de beyin göçü meselesidir. Öncelikle genç beyinlerimizin kendilerini geliştirmek için yurt dışına çıkmasına karşı olmadığımızı tam tersine bunu desteklediğimizi belirtmek isterim.

Son 1 yılda 174 üniversiteden 3 bin 734 araştırma projesine 1 buçuk milyar liradan fazla destek verdik. Hayata geçirdiğimiz projelerle beyin göçünü tersine çeviriyoruz. Teknoloji geliştiren insanlarımıza verdiğimiz değer ortadadır. Bilime yaptığımız yatırımın meyvelerini topluyoruz."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum