Erdoğan'dan Karadağ'ın AB üyeliğine destek

Erdoğan'dan Karadağ'ın AB üyeliğine destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "NATO müttfefikimiz Karadağ’ın Avrupa Birliği’ne tam üye olmasını da samimiyetle teşvik ediyor ve destekliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadağ'ın Avrupa Birliği'ne tam üye olmasını desteklediklerini söyledi.

Erdoğan, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Balkanlar'da istikrarın korunmasına ehemmiyet gösterdiklerini kaydeden Erdoğan "İlgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla Karadağ'ı desteklemeye devam edeceğiz. Uluslararası gelişmeler hakkında da çok önemli değerlendirmeleri yapma fırsatı bulduk. Karadağ'da barış ve istikrarı önemsiyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadağ'da barış ve istikrarı önemsediklerini vurgularken "NATO müttfefikimiz Karadağ’ın Avrupa Birliği’ne tam üye olmasını da samimiyetle teşvik ediyor ve destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca iki ülke arasında ticari ilişkilerin daha da gelişeceği sinyalini verirken "Karadağ'daki Türk yatırımlarının toplamı 67 milyon doları aşmıştır. Şu anda Karadağ’daki Türk yatırımcı şirketlerin sayısı ise 3 bin 800’dür." dedi.

280.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.