Erdoğan: Ülkemizin durumunu yansıtmayan dalgalanmayı atlatacağız

Erdoğan: Ülkemizin durumunu yansıtmayan dalgalanmayı atlatacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomimizi çökertmeye çalışıyorlar, bunu atlatma yolunda ilerliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclise geldi. Erdoğan, TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından askeri törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanlığı Tören Birliği kıtasını selamlayan Erdoğan, daha sonra Genel Kurul Salonu'na geçti, salonda 27. Dönem 2. Yasama Yılı açılış konuşmasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

-Türkiye 16 Nisan'da tarihi bir halk oylamasına, 24 Haziran'da da yine tarihi bir Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine şahit oldu. 16 Nisan halk oylaması yönetim sistemimizi değiştirdiğimiz büyük bir reformun bir büyük devrimin adıdır. Bu çapta bir dönüşümü pek çok ülke ve halk ancak çok büyük çalkantılar yaşayarak ve çok büyük bedeller ödeyerek tamamlayabilmiştir. Biz ise Türkiye olarak Türk milleti olarak demokrasinin kuralları içinde bu önemli değişimi suhuletle gerçekleştirmeyi başardık.

-Ülkemizde yönetim reformu çabalarının 200 yıla yaklaşan bir geçmişi vardır. Osmanlı döneminde, tanzimattan ıslahata pek çok deneme yapılmıştır. İstiklal harbimizin ardından tercihimizi Cumhuriyetten yana yaptıktan sonra da bu arayış devam etmiştir. Önce tek partili ardından çok partili rejimleri denedik. Maalesef ne yaparsak yapalım darbelere, vesayetlere, krizlere engel olamadık.

"Tüm terör örgütlerinin başını ezdik"

-Darbe yapmaya teşebbüs ettiler. Milletimizle birlikte göğsümüzü namlulara siper edip istiklalimize ve istikbalimize sahip çıktık. Sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturmaya kalktılar. Ardı ardına yaptığımız harekatlarla bu planı da paramparça ettik.

-Sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturmaya kalktılar. Ardı ardına yaptığımız harekatlarla bu planı da paramparça ettik. Gece yarısı operasyonlarla ekonomimizi çökertmeye çalıştılar. Allah'ın izniyle bu saldırıyı da atlatma yolunda ilerliyoruz.

"Ülkemizin durumunu yansıtmayan dalgalanmayı atlatacağız"

-Ekonomide asla hak etmediğimiz ve ülkemizin gerçek durumunu kesinlikle yansıtmayan dalgalanma bu tür sıkıntıların daha çok göze batmasına yol açıyor. Aldığımız tedbirler, yaptığımız görüşmeler ve geliştirdiğimiz programlarla ekonomimizi yeniden dengeye kavuşturmaya başladık.

-Gerek milletimizden gerek kurumlarımızdan aldığımız geri bildirimlere göre hem yaptığımız çalışmaları gözden geçiriyor hem de kendimize yeni hedefler belirliyoruz. Yetkiyi milletimizden alarak attığımız her adımımızda yine milletimize hesap vermek mecburiyetinde olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz.

"Amacımız Sincar'ı terörden tamamen temizlemek"

-Hedefimiz çıban başı olarak gördüğümüz Kandil'i ve yeni Kandil olma yolunda ilerleyen Sincar'ı bölücü terör örgütünden tamamen temizlemektir.

-Irak'ın mezhepçilik hastalığından bir an önce kurtularak kendi halkı ve tüm bölge için güvenli, huzurlu, istikrarlı ve müreffeh bir ülke haline gelmesini istiyoruz. Bu doğrultuda yapılan tüm çalışmalara destek olmayı gerektiğinde öncülük etmeyi sürdüreceğiz.

-Suriye'deki istikrarsızlığı fırsat bulan güçler de vekalet savaşları yoluyla ülkeyi parsellemek için adeta yarışa girmişlerdir. Kimi artık hiçbir meşruiyet zemini kalmayan rejimle kimi terör örgütleriyle iş tutan bu güçler Suriye halkının kanı ve gözyaşı pahasına kendi projelerini hayata geçirmeye çalışıyorlar. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.