Erdoğan: Zalimler için yaşasın cehennem

Erdoğan: Zalimler için yaşasın cehennem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak duyurduğu Ortadoğu Barış Planı'na tepki gösteren Erdoğan, İsrail'in 'işgalci bir terör devleti' olduğunu belirterek, "Zalimler için yaşasın cehennem" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"İsrail'in gözü doymuyor"

- Ecdadımızın asırlardır barış içinde yürüttüğü pek çok bölge halen huzura kavuşmadı. İşgal, yıkım ve gözyaşının sürdüğü yerlerin başında ise Filistin geliyor. Filistin topraklarında korsan şekilde kurdurulan İsrail kan döke döke bugünkü sınırlarına ulaşmıştır. Zalimin gözü kana da doymaz, mala da doymaz. İsrail'in de gözü doymuyor. Son olarak ABD desteği ile hem Kudüs'ü hem de İsrail ısrar ettiği diğer Filistin topraklarını ilhak anlamına gelen bir planı devreye almaya çalışıyor.

- İsrail 1947'deki Filistin topraklarıyla işgalci ve Filistin'e de şu anda damla damla gösterebileceğimiz bir artık Filistin var. Şimdi utanmadan sıkılmadan bunlardan da Filistin'i mahrum etmenin gayreti içindeler. Bu planla işgal edilen Filistin topraklarının ilhakı amaçlanıyor. Türkiye olarak görünürde iki devletli çözümü kabul eden fakat Filistin'i tamamen yok eden bu planı tanımıyor ve kabul etmiyoruz.

- Mescid-i Aksa'nın mahremiyetine uzanan elleri kırmak imanımızın bir gereğidir. Kudüs kırmızı çizgimizdir diyoruz. İslam dünyasındaki ülkelerin şu atılan adım ve açıklanan metinle ilgili tavırlarına baktığımız zaman ben halimize acıyorum. Başta Suudi Arabistan sesin çıkmıyor sesin ne zaman çıkacak? Bakıyorsunuz Umman, Bahreyn aynı şekilde. Abu Dabi yönetimi bir de oraya katılıp alkış tutuyorlar yazıklar olsun. Acaba o alkış tutan eller bu haince atılan adımın hesabını nasıl verecekler? Başlarında kipalarla orada olanlarda onlarda alkış tutuyor. Söyle bana arkadaşını söyleyim sana kim olduğunu. Binlerce yıldır olduğu gibi dünya barışının anahtarı Kudüs'tür. Kudüs'ü tümüyle İsrail'in kanlı pençelerini terk etmek sadece orada yaşayanlara değil tüm insanlığa yapılmış bir kötülük olacaktır. Filistinli kardeşlerimizi böyle rezil bir planı kabul etmeye zorlamanın izahı yoktur.

"Zalimler için yaşasın cehennem"

- Böyle bir planı destekleyen kimi Arap ülkeleri tüm insanlığa ihanet etmektedir. Kul kurar kader gülermiş derler istedikleri kadar plan yapsınlar Allah'ın yardımı ve ahlaklı insanların desteği ile Kudüs davası hep ayakta kalacaktır.

- Bizim burada tabi ayrıca Hristiyan dünyasına da bir mesajımız var. Hristiyan dünyasının buraya sahip çıkması lazım. Bu işin başını çeken sayın Trump Hristiyan değil mi? Bu olaylar karşısında Hristiyan dünyası herhalde eli kolu bağlı kalmayacaktır. Kudüs'te Hristiyanların da hakkı var onların da burada dik durması lazım.

- Tarihte hiçbir zaman zalimlerin abad olduğu uzun süre ayakta kaldığı görülmemiştir. Binlerce yıl boyunca omuz üstünde baş bırakmayarak kıtalar dolaşanlar hani nerede? Çalıp çırpanlar hani nerede? İkinci Dünya Savaşı'nda onlarca milyon insanın ölümüne yol açanlar hani nerede? Senegal'de Köleler Adası var oraya Müslümanları zincirlerle ondan sonra da oradan kadırgalarla onları ABD'ye yolcu ederlerdi zincire bağlı olarak bunu yapanlar bunun hesabını verdiler mi? Hayır ada orada duruyor o hücrelerde orada duruyor gezdim gördüm orayı. Biz diyoruz ki zalimler için yaşasın cehennem.

- Bugünkü zalimler de yarın tarihin karanlık dehlizlerinde yok olup gedeceklerdir. Biz hayırla yaad edilenlerden olduk inşallah olmaya da devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devledi inancımız ve medeniyetimizin gereğini yerine getirerek Filistin halkına sonuna kadar destek verecektir.

"İdlib'e seyirci kalmayacağız"

- Son dönemde önemli gelişmelerin yaşandığı yerlerden ikisi de Suriye ve Libya'dır. Esed rejimi İdlib'deki saldırılarını artırmıştır. Rusya ile bir mutabakat imzalamıştık. Bu mutabakat Esed rejimi tarafından kanla adım adım delinmekte ihlal edilmektedir. Suriye'deki her gelişme Türkiye'nin kendi sınırları içerisindekiler kadar önemlidir. Halen 3,6 milyon Suriyeliyi topraklarında barındıran ülkemizin yeni bir göç dalgasına tahammülü yoktur. Yeni tehditlerin sınırlarımıza dayanmasına göz yumamayız. Bu bakımdan Suriye'nin ne diğer bölgelerindeki ne de İdlib'deki duruma seyirci kalmayacağız.

- Bize diyorlar ki sizin orada ne işiniz var. Adana Mutabakatı'nı git oku o zaman anlarsın. Biz bu mutabakatın gereği olarak oradayız. Ve teröristlerle mücadelede biz teröristleri sonuna kadar kovalarız. Bu bazem YPG olur bazen DEAŞ olur hatta bazen de FETÖ olur bunları sonuna kadar kovalayacağız. Bizim topraklarımıza tehdit oluşturan kim varsa gereğini yapacağız. Buradan bir kez daha ilan ediyorum. Bölücü terör örgütünün Suriye'nin herhangi bir yerinde bölgemiz için ihanet çukuru açmasına izin vermeyeceğiz. Gerekirse teröristlerin bulunduğu her yere bir fiil giderek bu oyunu bozacağız. Rejimin kendi halkının kanını dökerek ülkemizi sürekli göçmen tehdidi altında tutmasına izin vermeyeceğiz. İdlib'deki gelişmelere seyirci kalmayacağız. Askeri güç kullanmak dahil yapmaktan çekinmeyeceğiz. Ülkemizi Suriye'de çıkmaza sürükleyerek dikkatimizi dağıtmaya çalışanların hesapları tutmayacaktır.

- Türkiye Suriye'de halkın Libya'da da meşru hükümetin yanındadır. Hafter gibi ücretli bir lejyoner ile değil biz oradaki ilişkilerimizi BM'nin tanıdığı Serrac ile yürütüyoruz. Birçok ülke Hafter gibi ücretli lejyonerle yürütüyorlar. Sudan'dan gelen 5 bin asker aynı şekilde. Biz şu anda sadece komuta kademesi olarak orada Serrac'ın yanında BMGK'nın tanıdığı bir liderin desteğini bize daveti ile yaptık ve oradayız. Bu ülkenin 500 yıllık ortak geçmişimizin getirdiği sorumluluktan asla kaçmayacağız. Ülkenin meşru hükümeti Moskove Berlin'de yapıcı bir tutum ortaya koymasına rağmen darbeci general her seferinde masayı devirerek gerçek yüzünü göstererek Moskova'dan adeta kaçmış Berlin'de de otel odasına saklanmıştır.

- Sudan'dan Rusya'ya kadar dünyanın dört bir yanından paralı askerleri darbeci generalin altında savaşa sokanlar kalkıp bir de utanmadan Türkiye'yi eleştiriyor. Türkiye Libya'da meşruiyet sınırları dışında hiçbir adım atmamıştır. 15 Temmuz'da şanlı bir direniş sergileyen Türkiye Libya'da da meydanı darbecilere bırakmayacaktır. 

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.