Erdoğan'dan AB'ye: Operasyona işgal derseniz, mültecileri size göndeririz

Erdoğan'dan AB'ye: Operasyona işgal derseniz, mültecileri size göndeririz

Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nce sınır ötesine yapılan Barış Pınarı Harekatı'nın ikinci günü açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) yetkililerine seslendi.

Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nce sınır ötesine yapılan Barış Pınarı Harekatı'nın ikinci günü açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) yetkililerine seslenerek "Kendinize gelin, operasyonumuzu işgal hareketi olarak nitelerseniz işimiz kolay, kapıları açar 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz" dedi.

Erdoğan, Suriye toprakları üzerinde onlarca yabancı gücün şu dönemde adeta cirit attığını belirterek "Türkiye'nin terör yapılanmasını engellemek için başlattığı bu harekata yönelik eleştirileri asla kabul etmiyoruz." diye konuştu.

Erdoğan konuşmasına "Ülkemizde 3,6 milyon Suriyeli sığınmacı var. Ey AB kendinize gelin. Bizim operasyonumuzu bir işgal hareketi diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açarız 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz. Kalkmışlar para hesabı yapıyorlar. İkinci taksit olan 3 milyar euroyu göndermeyeceklermiş. Siz verdiğiniz sözü şu ana kadar yerine getirdiniz mi? 40 milyar doları biz harcadık. O kadar daha harcar yolumuza devam ederiz ama kapıları da açarız. Siz 63'ten bu yana bizi oyaladınız." diye devam etti.

"300 bin Kürt hala misafirimiz, ABD ve AB bunu görmüyor"

Erdoğan, Suriye'deki rejimin, IŞİD'in ve PKK/PYD'nin zulmü yüzünden Suriyelilerin evlerini terk ettiklerinin altını çizerek, "Yaklaşık 4 milyon Suriyeliye ev sahipliiği yaptık. Biz Kürtlere karşıymışız. Şu anda sadece Kobani'den gelen 300 bin Kürt hala ülkemizde misafirimiz olarak yaşamaktadır. ABD bunu görmez, AB bunu görmez. Biz kime neyi anlatacağız? Parlamentoda terör örgütüne dayayan bir grup var, onlar zaten gözleri var görmez. 3 milyon Suriyeliye de kendi toprakları içinde gereken yardımları yapıyoruz."dedi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.