Erdoğan: Operasyon Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünü hedef almıyor

Erdoğan: Operasyon Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünü hedef almıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin 'Kuzey Irak ve Suriye'de yürüttüğü terörle mücadele operasyonlarının bu ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarını hedef almadığını' belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Parlamento Başkanları Konferası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin "Kuzey Irak ve Suriye'de yürüttüğü terörle mücadele operasyonlarının asla bu ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarını hedef almadığını” söyleyen Erdoğan, "Biz Suriye'yi bölmeye değil, parçalamaya değil, orada tüm yaşayanların, hepsinin hukukunu korumak için orada yer almış bulunuyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Fırat'ın batısını olduğu gibi doğusunu da terör örgütlerinden temizleyeceğini belirterek "hem sınırlarımızın güvenliğini temin edeceğiz, hem de ülkemizde Suriyelilerin kendi evlerine huzuru kalple geri dönmelerini sağlayacağız" yorumunda bulundu.

"Geri adım atmayacağız"

Erdoğan, Türkiye’ye sağdan soldan tehditler geldiğini ve bunu ABD Başkanı Donald Trump dahil muhataplarından durdurmalarını istediklerini belirterek "Eğer bunu 'durduracaksanız durdurun' dedik size ama durdurmadınız. Şimdi biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz, artık geri adım atmayacağız" ifadesini kullandı. Erdoğan "Ne yazık ki Batı, PKK'ya terör örgütü diyor ama onun yan kolları olan PYD, YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmiyor." diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan terör faaliyetlerinin Türkiye’ye etkisine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Uzun terörle mücadele dönemimizde, güvenlik güçlerimizden ve masum vatandaşlarımızdan binlerce şehit verdik. Çocukları, kundaktaki bebekleri, okulları, kütüphaneleri hedef almaktan çekinmeyen bir barbarlığa şahit olduk." Recep Tayyip Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaşadığımız sıkıntılar coğrafyamızın kaderi değildir, bu kötü gidişi durdurmak bizim elimizdedir."

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.