Erdoğan'dan AB'ye rest: Hiçbir kıymeti harbiyesi yok

Erdoğan'dan AB'ye rest: Hiçbir kıymeti harbiyesi yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nin (AB) çekim merkezi olma şansını yitirdiğini ve Avrupa Parlamentosu'nun (AP) raporlarının hiçbir kıymeti harbiyesinin kalmadığını söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Parlamentosu raporlarının ve aldığı kararların hiç bir kıymeti harbiyesi kalmadığını ve Avrupa Birliği'nin çekim merkezi olma şansını yitirdiğini söyledi.

NTV televizyonunda katıldığı programda anketlerde ciddi manada manipülasyonlar olduğunu belirten Erdoğan, "Meydanlar benim için en büyük anket şu anda, bu şekilde yola devam ediyorum. En büyük anket 31 Mart. 31 Mart'ta şaşmayacak bir anket var." dedi.

Mersin'de başvurusu geç yapıldığı için reddedilen İyi Parti adayı Burhanettin Kocamaz'ın itirazı ile ilgili olarak bir soruya Erdoğan nihai kararın YSK'da olduğu ve onun verdiği kararın son hüküm olacağı şeklinde cevap verdi.

Erdoğan partiden ayrılan ve görevden alınanlarla ilgili şunları söyledi: "Bizde tasfiye olmaz biz de bayrak yarışı olur ve biz bugüne kadar kimseyi tasfiye etmedik. Parti kuracaklarmış, şu olacakmış bu olacakmış, daha önce kuranlar oldu ama akıbetleri belli."

Suriye'de güvenli bölge

Suriye'de Türkiye'ye tehdit oluşturacak bir bölgeyi birilerine emanet edemeyeceklerini ve orada olacaklarını söyleyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda bütün hedefimiz PYD-YPG terör örgütleri, Münbiç'ten tamamen çıkarılacak. Bunların elinde bulunan silahlar da bize verilen söz var çünkü Amerika tarafından toplanacak."

Kushner'le görüşme

"Şu anda görüşme, Sayın Trump'ın da bana ifade ettiği şekliyle ağırlıklı olarak ekonomi ve bölge sorunları. Bizden de böyle bir talep söz konusu oldu. Çad Cumhurbaşkanı da gelecek, kanaat önderleriyle toplantı var. Belki bir ara ben de kabul ederim. Bir görüşme Hazine Maliye Bakanımızla o arada yapma durumumuz olabilir."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.