Erdoğan'dan "Astana ve Soçi mutabakatlarına dönüş" çağrısı

Erdoğan'dan "Astana ve Soçi mutabakatlarına dönüş" çağrısı

Erdoğan, ''Astana ve Soçi mutabakatları çerçevesinde herkes yükümlülüğünü bilsin ve bu çerçevede çalışmaları sürdürelim'' dedi.

Ukraya ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda İdlib'deki gelişmelere ilişkin son bilgileri paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Rejim güçleri yine İdlib'de hava saldırısına geçti. Bu hava saldırısı neticesinde 3'ü sivil olmak üzere 8 kişi, 5'i de asker şehit oldu. Artık dedik olacak gibi değil, bu noktada cevaplar verildi. Gerek hava, gerek kara yoğun bir şekilde gereken bedelleri ödetiyoruz, ödetmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İdlib konusundaki gelişmelerin her geçen gün altından kalkılamaz bir duruma geldiğini söyleyen Erdoğan, ''Astana ve Soçi mutabakatları çerçevesinde herkes yükümlülüğünü bilsin ve bu çerçevede çalışmaları sürdürelim'' dedi.

Sınırdaki son duruma ilişkin bilgileri de paylaşan Erdoğan, 1 milyona yakın sığınmacının Türkiye sınırına doğru yürüdüğünü söyledi. Türkiye'de 3 milyona yakın Suriyeli olduğunu belirten Erdoğan, "Bir taraftan da mülteciler geliyor, artık bunları kabul etmekte zorlanıyoruz" diye konuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.