Çavuşoğlu: İdlib'de Rusya'ya önemli görevler düşüyor

Çavuşoğlu: İdlib'de Rusya'ya önemli görevler düşüyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri ile Esed güçleri arasında yaşanan çatışmayla ilgili olarak 'İdlib'de Rusya'ya önemli görevler düşüyor' diye konuştu.

Yeniden Asya Girişimi toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Esed güçleri arasında yaşanan çatışmayla ilgili olarak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştüklerini söyledi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

- Rejimin (Suriye) arsızlığı sürüyor, saldırıları tolere etmemiz mümkün değil. Karşılığını verdik, bundan sonra da vereceğiz

- Konuyla ilgili olarak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de bir görüşme gerçekleştirdik. İdlib'de Rusya'ya önemli görevler düşüyor. Rusya ile ilişkilerimiz çok boyutlu.

- (Koronavirüs salgını) Uçuşlarla ilgili tedbirler alıyoruz ancak hiçbir Çin vatandaşının mağdur olmasını istemeyiz. Çin ihtiyaç duyduğu sürece tıbbi malzeme yardımlarımızı ulaştıracağız.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.