Erdoğan: İdlib'de 3'ü sivil 5'i asker toplam 8 kişi şehit oldu

Erdoğan: İdlib'de 3'ü sivil 5'i asker toplam 8 kişi şehit oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukraynadaki temasları sonrası Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ile birlikte basın toplantısında açıklamalarda bulundu

Erdoğan İdlib'de yaşananlara ilişkin soruya verdiği cevapta 3 sivil, 5 asker toplam 8 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Erdoğan konuşmasına devamla şu ifadeleri kullandı:

"İdlib konusundaki gelişmeler her geçen gün artık altından kalkılamaz bir duruma geldi. Çok sabrettik. Öyle ki rejimin, Rusya'nın da görmezliği ile, yapmış olduğu varil bombaları..vs saldırılar neticesinde maalesef bir milyona yakın insan bugün bizim sınırlarımıza doğru yürüyor. Çoluk çocuk yaşlı hep birlikte kurtarabildikleri ne varsa onlarla birlikte sınıra geliyorlar. Biz de zaten şu 4 milyona yakın Suriyeli var. Bunları ülkemizde misafir ediyoruz ama gelecek olan 1 milyon insanı bu arada nerelere yerleştireceğiz? Çok kısa süre önce deprem geçirdik 10 bini aşkın ağır hasarlı da bina var. Bunları da süratle inşa etmemiz lazım. Tüm bunlara yönelik yoğun bir çalışma içine girmemiz lazım. Kış mevisimi malum. Üstüne mülteciler geliyor. Bunları artık kabullenmemiz zor."

"Suriye içine 30-40 km olan hatta briket evler yapıyoruz. 25-30 metrekarelik. Onları oralara yerleştireceğiz. İlk etapta 25-30 bin briket ev yapalım dedik ve bunun çalışması devam ediyor. Fakat bir de ne görelim? Bu sabah rejim güçleri yine İdlib'de hava saldırısına geçti ve 3'ü sivil 8 kişi şehit oldu.

Artık dedik ki olacak gibi değil, karşı cevaplar verildi. Şu anda kesinlikle biz de hava-kara yoğun bir şekilde gerekenleri yapıyoruz. Gereken bedelleri ödetiyoruz, ödetmeye de devam edeceğiz. Umarım Astana ve Soçi çerçevesinde herkes yükümlülüklerini bilir ve bu çerçevede çalışmaları sürdürürüz".

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.