Erdoğan'dan 'başörtüsü referandumu' açıklaması

Erdoğan'dan 'başörtüsü referandumu' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü konusunda referandum düzenlenmesine ilişkin bir açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5. kez düzenlenen Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın gündeminde başörtüsü meselesine dair referandum yapılması konusu da vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Esasen kadınlarımızın başlarının açık veya örtük olması bir haktır. Su, hava gibi kadınlarımızın başlarını örtmesi tabii bir durumdur. Bunun için ne Anayasa'da ne kanunlarda düzenleme yapmaya ihtiyaç yoktur. Devletin tüm kurumlarında başörtülü kardeşlerimiz var mı, hakimlerimiz, savcılarımız, polisimiz, askerimiz, valimiz var mı?"

"Milletin takdirine sunmanın yollarını arayacağız"

"Yeter ki biz ön açalım. Ön açtığımız zaman bu ülke çok daha güçlü şekilde geleceğe yürüyecektir. Bir kez daha gördük ki ülkemizde kökünün kuruduğunu umduğumuz habis zihniyet pusuda beklemekte. Bu meseleyi anayasal güvenceye kavuşturmakla cevabımızı verdik. Bu konuda samimiyetimizi ortaya koyduk. Gerekirse referanduma gidelim. Millet en doğrusunu söyler. Bakalım millet ne diyor? Millete gitmeyi de bunlar kabul edemez. Millete gidileceği zaman sandıktan neler çıkabileceğini iyi biliyorlar. Kapsamlı bir uzlaşma sağlanabilirse kadınlarımız ve ülkemiz karlı çıkacaktır. Uzlaşma sağlanamazsa bu meseleyi milletimizin takdirine sunmanın yollarını arayacağız."

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.