Erdoğan'dan cemevi ziyareti

Erdoğan'dan cemevi ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beraberindeki heyet, Ankara'daki bir cemevini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası Ankara'daki Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret etti.

Erdoğan'ın beraberinde Hüseyin Gazi Türbesi'ni ve cemevini ziyaret edenler arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da görüldü.

Ziyaret yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler ziyaret sırasında Muharrem ayı iftarına da eşlik etti.

Ziyaret sırasında Erdoğan "Kerbela şehitlerimizi bize hak ve hakikat uğrunda canını hiçe sayarak mücadele etmek ahlakını miras bıraktıkları için minnet, rahmet ve dualarla yad ediyoruz." diye konuştu.

Öte yandan Erdoğan Tirmizi'den bir hadis aktararak Hazreti Muhammed'in "Allah'ı sizi rızıklandırdığı için sevin, beni Allah'ı sevdiğiniz için sevin, ehlibeytimi de beni sevdiğiniz için sevin." buyurduğunu iletti.

Erdoğan'ın ziyareti sebebiyle cemevindeki Hazreti Ali, Hacı Bektaş-ı Veli ve Mustafa Kemal'in olduğu duvardaki fotoğrafların yerlerinde değişiklik yapıldığı öne sürüldü.

Cemevinden bir yetkili ise söz konusu değişikliğin tadilat amaçlı yapıldığını ve ziyaret ile bir alakası olmadığını belirtti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum