Bakan Ersoy'dan 'cemevi kanununa' ilişkin açıklama

Bakan Ersoy'dan 'cemevi kanununa' ilişkin açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, hiçbir cemevinin kendilerine bağlanmadığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerine yapılan görüşmelerde Cemevleri hakkında kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının, bir destek kurumu olduğunun altını çizen Ersoy, "Cemevleri, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlanmadı. Yeni kurulan kurumumuz cemevlerinin ihtiyaçlarını, eksiklerini karşılamak için kurulmuş bir destek kurumu. Hiçbir cemevi bize bağlanmadı" diye konuştu.

Ersoy, Meclis'ten geçen kanuni düzenlemeyle birlikte cemevlerinin aydınlatma, su, bakım, onarım, imar sorunu gibi ihtiyaçlarının görüleceğini kaydederek şöyle konuştu:

"Bu kuruma bir müracaat yoksa yani bir eksik, ihtiyaç talebinde bulunulmamışsa cemevleriyle bir ilişkisi kurulmuyor. Cemevi kendi bize başvurursa, 'Benim bu ihtiyaçlarımı karşılayın' derse biz destek oluyoruz. Sonuçta vatandaşın ihtiyaçlarını, taleplerini karşılamak devletin görevi. Devlet bununla ilgili çok ciddi bir adım attı. Bu ihtiyaçları karşılama görevini de bizim bakanlığımıza verdi. Biz de adım adım bunları gerçekleştireceğiz, Alevilik-Bektaşilik üzerine mastır ve doktorasını yapmış uzman arkadaşlar görevlendirilecek. Devlette ilk defa bir Alevi-Bektaşi cemevi kariyer uzmanlığıyla ilgili bir alan açılmış oldu."

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.