Erdoğan'dan 'Danıştay' tepkisi: Vatandaş sizi değil beni tokatlıyor

Erdoğan'dan 'Danıştay' tepkisi: Vatandaş sizi değil beni tokatlıyor

Şura-yı Devlet'ten Danıştay'a Uluslararası Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Danıştay 8. Dairesi tarafından verilen 'Andımız' kararına tepki gösterdi.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Şura-yı Devlet'ten Danıştay'a Uluslararası Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yargı gelsin o zaman idare görevini de üstlensin. Yerindelik yetkisini de yargı kendisi kullanıyor böyle bir şey olamaz. Kuvvetler ayrılığını tanımı içerisinde aynen uygulamamız gerekiyor. İşimize geldiği gibi uygularsak neticeye varamayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye uzun yıllar milli iradeyi esir alan vesayetçi yapısından kurtulmuş, gerçek demokrasiye geçiş konusunda tarihi bir adım atmıştır. Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi devam edemez." değerlendirmesinde bulundu.

"Kararname için Danıştay'dan izin alacaksak bu makamda durmayayım"

"Yargı yetkilerini aşmamaya özen göstermeli. Yasa koyucu gibi hareket etmek asla doğru değildir. " diyen Erdoğan "Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerini hazırlamadan önce, biz Danıştay'dan izin alacaksak ben o zaman bu makamda durmayayım. Cumhurbaşkanı'na bu hazırlıklara gereken desteği verin, bu adımları atın. Bunları bunun için yapıyoruz. Kuvvetler ayrılığını tanımı içerisinden aynen uygulamamız gerekiyor. " diye devam eti.

"Vatandaş sizi tokatlamıyor, beni tokatlıyor"

Danıştayın Andımız kararını beş yılda verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Beş yılda ant ile ilgili karar veriyor Danıştay. 2013'te neredeydiniz? 2013'ten 2018'e kadar neredeydiniz? 2018'e kadar niçin acaba bu konuda bir karar verilmedi de şimdi veriliyor? Şimdi mi aklınıza geldi? Kusura bakmayın da bunu sormak bizim hakkımız olsun. Millet tokadı atması gerektiğine bana atıyor, size atmıyor. Hesabı veren biziz. Demokrasinin özelliği zaten burası. Biz sizlerden gecikmeyen adil kararlar bekliyoruz."dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.